Prijs Frank Swaelen 'Excellent in Onderwijs'

Om de 2 jaar bekroont de Prijs Frank Swaelen 'Excellent in Onderwijs' een educatieve innovatie binnen onze hogeschool. 

De prijs werd ingericht als eerbetoon aan KdG's eerste voorzitter Frank Swaelen (1995-2005) én als aanmoediging voor creatieve denkers die van aanpakken weten. 

De heer Frank Swaelen (°1930- †2007) was in zijn partij, de toenmalige CVP, onderwijsspecialist. Een groot gedeelte van zijn politieke leven besteedde hij aan onderwijsdossiers.

Op het moment dat hij in 1994 het voorzitterschap van de Karel de Grote-Hogeschool aanvaardde, keerde hij terug naar die oude liefde. Door de ‘Prijs Frank Swaelen Excellent in Onderwijs’, in het leven te roepen bij zijn vertrek als voorzitter, verbindt de hogeschool de naam Frank Swaelen, met stijl, en blijvend aan het onderwijs.

Winnaars editie 2018-2019

Remote video URL

Juryprijs: We Cannot Work Like This
Over opleidingen heen werken studenten, recent afgestudeerden en docenten van Sint Lucas samen om concrete initiatieven rond dekolonisering van het onderwijs en duurzame samenwerkingen op te zetten. Ze hebben een gedragscode opgesteld, werken aan een meer diverse en inclusieve bibliotheek, en bouwen aan een kritisch en zorgzaam netwerk zowel binnen als buiten Sint Lucas Antwerpen.

Remote video URL

Studentenprijs: International digital strategy project
Ambitieus, uitdagend en internationaal: studenten Office Management nemen het in een zelfsturend & interdisciplinair team op tegen andere landenteams. Hun opdracht? Een cross media strategie vormgeven voor een internationale niet-gouvernementele organisatie (ngo) dat mensen écht tot actie aanzet (verder dan “clicktivisme”)|  Office Management

Remote video URL

Publieksprijs: ImmersiMed training Hospital procedures in VR
Studenten verpleegkunde oefenen stage in VR | NxT Media Technology en Verpleegkunde