Pro-oject STEM: onderzoekend, creatief en ontwerpend leren

Bijscholing op donderdag 13 januari en maandag 21 februari 2022

 • Verwonder jij je nog? Wat vraag jij je weleens af?
 • Welke ontdekkingsreis ging je onlangs nog aan?
 • Wat wil jij écht weten? Waar ben jij nieuwsgierig naar?

STEMt de gedachte aan onderzoekend en ontwerpend leren jou niet meteen vrolijk? Sla je lichtjes in paniek wanneer je de vertrouwde handleiding of methode moet loslaten? Weet je niet van welk hout projectmatige pijlen gemaakt worden? Dan is deze training vast iets voor jou. Tijdens deze vorming ervaar je opnieuw wat het betekent om verwonderd te zijn en hoe je vanuit die verwondering kan ‘leren’. Verwondering is immers de drijvende kracht achter Onderzoekend en Ontwerpend leren, de basis om projectmatig aan de slag te gaan met STEM. Goed nieuws: je hoeft geen dure methode aan te kopen. De vragen die je leerlingen spontaan weten te stellen, zijn meer dan voldoende.

In deze training bieden we jou een kader om PROjectmatig, werkelijkheidsnabij en doelgericht met Onderzoekend en Ontwerpend leren aan de slag te gaan. Tijdens de startsessie schetsen we het theoretische kader aan de hand van good practices. Daarna ga je samen met je leerlingen actief aan de slag. In de ‘stoefsessie’ daarna is er ruimte voor intervisie, delen we ervaringen en voorzien we jou van feedback.

Voor wie

Leerkrachten lager onderwijs

Docenten

Eve Suykens heeft ruime ervaring als onderwijsbegeleider in het kleuter- en lager onderwijs in Brussel. Ze was ook directeur van 2 basisscholen. Sinds 2018 is ze als docent WO & krachtig leren creëren verbonden aan de Karel de Grote Hogeschool. Eve is leertrajectbegeleider in de opleiding lager onderwijs.
Ze brengt haar brede praktijkervaring in en neemt je moeiteloos mee in het verhaal van Pro-oject. Wervend en participatief.

Lieve Van den Eynde stond de afgelopen 17 jaar met beide voeten, hoofd, hart en handen in het onderwijsveld.  Ze heeft ervaring als onderwijzer en was directeur van een methodeschool en een MPI. Gebeten door het onderwijsbeestje is zij sinds 2018 als docent verbonden aan de lerarenopleidingen kleuter- en lager onderwijs van de Karel de Grote Hogeschool. Met haar passie voor innovatief en verbindend onderwijs, haar rugzak boordevol ervaring en sappige vertelstijl  weet ze jou vast te inspireren!

Praktisch

 • Wanneer
  De vorming vindt plaats op donderdag 13 januari en maandag 21 februari van 13 tot 16 u.
 • Waar
  De vorming zal plaatsvinden op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
 • Prijs
  De deelnameprijs bedraagt 100 euro per persoon incl. catering en digitale syllabus voor het volledige traject.

Contact