Spelbegeleiding in de hoeken

Bijscholing op vrijdag 25 maart 2022

Maken we voldoende tijd om mee te spelen in de hoeken? Hoe doelgericht spelen kleuters in een hoek? Hebben ze spelideeën en is er spelevolutie merkbaar? Leerkrachten ervaren dat ze weinig ruimte hebben om gericht te observeren. Nochtans vertoeven kleuters het meest van de tijd in de hoeken en verwachten we dat de betrokkenheid en het leerrendement hoog is. In deze vorming staan we stil bij hoe je meer tijd kan spenderen aan de begeleiding van vrij spel. Aan de hand van concrete praktijkverhalen en beeldmateriaal kijken we naar kleuters, achterhalen we de interesses en worden er handvatten aangereikt over hoe je de spelkwaliteit, de betrokkenheid  en het leerrendement kan verhogen. Doelgerichte tussenkomsten maken hier het verschil!

Programma

  • 9 – 15 u.

Voor wie

Leerkrachten kleuter onderwijs

Docent

Jan Van de Wiele heeft reeds heel wat ervaring als onderwijscoach in het kleuter- en lager onderwijs. Hij inspireert scholen via studiedagen en ondersteunt hen bij de implementatie op de werkvloer. Jan geeft cursussen voor mentoren over het coachen van stagiaires en startende leerkrachten en is trajectbegeleider van studenten aan de lerarenopleiding in Antwerpen. Zijn sessie laten zich omschrijven als wervend én verdiepend.

Praktisch

  • Wanneer
    De vorming vindt plaats op vrijdag 25 maart 2022 van 9 tot 15 u.
  • Waar
    De vorming zal plaatsvinden op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
  • Prijs
    De deelnameprijs bedraagt 100 euro per persoon incl. catering en digitale syllabus voor een halve dag workshop.

Contact