Is studeren iets voor mij?

Het verhaal van Louise

Ik had geen plannen om verder te studeren.

Eigenlijk was mijn plan afstuderen van het middelbaar en meteen gaan werken.
Sinds het begin van de middelbare schooltijd heb ik altijd gezegd ‘ik ga nooit verder studeren dat is niets voor mij’ of ‘ik ben niet gemaakt om te studeren’. Maar toen ik dan eindelijk van het middelbaar was afgestudeerd begonnen de twijfels toe te slaan.
Ik had voor mezelf besloten dat ik verder studeren toch een kans ging geven. Dan begon de zoektocht naar een gepaste opleiding voor mij. Na mij dieper te informeren over meerdere opleidingen en verschillende hogescholen kon ik de knoop doorhakken welke opleiding het zou worden.

Zal het wel haalbaar zijn voor mij? Die vraag is nog weken in mijn gedachten blijven rondspoken.
Dat heeft mij uiteindelijk niet tegengehouden want in september heb ik mij ingeschreven. Wel met in mijn achterhoofd als het niet lukt dan stop ik ermee maar dan heb ik het wel geprobeerd. Achteraf ben ik blij dat ik met die gedachte gestart ben want dat nam druk op mijn schouders weg.
Al snel maakte ik een paar vriendinnen. Dat ging vlot omdat je al meteen begint met een aantal groepswerken. Zo leer je al snel andere klasgenoten kennen en houd je er soms vriendschappen aan over. Van andere hoorde ik dat ze zich bij een verenging hadden aangesloten en daar heel snel vrienden maakte.

Nu ben ik bezig met mijn tweede jaar en heb ik de smaak van studeren helemaal te pakken. Nooit had ik gedacht dat ik ooit zou zeggen dat ik graag studeer, en toch is het zo. Ik zou zeggen als je twijfelt go for it, je hebt niets te verliezen!

Studente Louise poseert voor de foto