Teamlead ICT - Ontwikkeling en systemen - 100 % (m/v/x)

Karel de Grote hogeschool is een warme en ambitieuze leer- en werkplek in de superdiverse stad Antwerpen. Je werkt er samen met meer dan 1550 collega's en voor ruim 13 000 studenten. We kiezen voor vernieuwend en uitdagend onderwijs, waarbij we volgende generaties inspireren en mee bouwen aan de toekomst en waar ruimte voor is voor groei.

We geloven dat diversiteit en inclusie ons beter, sterker en talentvoller maken. En onze bijdrage aan de samenleving rijker dan ooit. We willen het beste uit jou en uit onszelf halen en samen groeien. En daarvoor hebben we jou nodig.

We zoeken een collega om ons te versterken en aan de slag te gaan als:

Teamlead ICT – ontwikkeling en systemen – 100% (m/v/x)

De dienst ICT binnen de Karel de Grote hogeschool is in volle verandering. De digitale ambities van KdG en de verdere digitalisering van het onderwijs, onderzoek en onze ondersteunende dienstverlening zijn de basis. Via een veranderingsproces gebaseerd op het scaled agile framework (SAFe) evolueert de dienstverlening meer en meer naar een productgebaseerde wendbare, schaalbare digitaliseringsaanpak gestuurd door onze verschillende klanten.

Wat ga je doen?

Momenteel zijn wij op zoek naar een team lead die zich zal focussen op het stuk ontwikkeling en systeembeheer van onze ICT dienstverlening. Meer bepaald ben je mee verantwoordelijk voor de operationele werking van de 2 teams (systeem- en netwerkbeheer en applicatiebeheer en -ontwikkeling). Die 2 ploegen bestaan uit een 15-tal gedreven professionals.

Een stuk van de uitdaging zal eruit bestaan om die 2 teams in hun krachten te verenigen op overkoepelende topics maar ook elk in hun eigen expertise verder te laten excelleren. Vermits de dienst ICT nog in de bovenvermelde transitie zit, verwachten wij iemand die energie krijgt van het mee zijn of haar schouders zetten onder deze transformatie. Er is nog ruimte om een eigen invulling te geven aan de rol en de organisatie van de dienst, binnen de uitgestippelde roadmap. Daarbij focus je vooral op begeleiding en motivering van de medewerkers, je draagt bij aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, de verdere professionalisering van de werking en de samenwerking met de vraagzijde. Daarnaast stimuleer en faciliteer je kennisdeling en teamwerking. Samen met de leden van de staf (coördinator ServiceDesk, beleidsmedewerker ICT, de productmanagers en het diensthoofd) werk je end to end processen uit om de samenwerking te optimaliseren en werkwijzen op elkaar af te stemmen.

Je werkt op onze Campus Zuid en rapporteert aan het Diensthoofd ICT.

Wie ben je?

- Een resultaatsgerichte ICT-professional met ervaring in software ontwikkeling en/of systeem- of netwerkbeheer die medewerkers de nodige verantwoordelijkheid geeft en het realiseren van doelen bewaakt.

- Een ondernemende innovator die opportuniteiten ziet om de dienstverlening te verbeteren en die durft out of the box oplossingen aanreiken, verdedigen en implementeren.

- Een klantgerichte dienstverlener die steeds luistert naar de (interne) klanten, open en transparant. Je gaat hierbij voor het verbeteren, digitaliseren en professionaliseren van processen en dienstverlening van onze klanten. Je neemt je team hier enthousiast en ondersteunend in mee.

- Een ontwikkelingsgerichte people manager die zorgt voor een fijne werkomgeving en een positieve dynamiek in het team. Je zet medewerkers in op hun talenten.

- Een leergierige collega met een vlotte communicatiestijl, open en authentiek maar ook diplomatisch, discreet en bedachtzaam.

- Een verbindende teamspeler met oog voor kennisdeling en het creëren van synergiën over diensten heen.

Verder heb je een masterdiploma of ervaring die gelijkwaardig is[1]. Je hebt kennis van actuele ICT topics zoals project/product management, ICT Security, agile werken, ICT Architecture en hebt bij voorkeur een praktische methodologische ervaring hiermee (bvb Scrum, Kanban, …)

Wat bieden we jou?

 • De kans om mee te bouwen aan een ICT-Dienst in verandering met veel kansen voor eigen accenten en eigen ontwikkeling.
 • Je wordt ondersteund door een hulpvaardige KdG-community van enthousiaste medewerkers.
 • Je krijgt blijvend kansen tot leren en ontwikkelen als professional en als mens, binnen én buiten KdG.
 • Je komt terecht in een context waar er plaats en aandacht is voor diversiteit in de brede zin en waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit.
 • Je start zo snel mogelijk op in een voltijdse opdracht als contractueel medewerker. Je start, zoals gebruikelijk, met een contract van één jaar, verlengbaar na positieve evaluatie.
 • Je mag rekenen op voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een laptop, GSM, een mooi aantal vakantiedagen (45 dagen voor een voltijdse opdracht) en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
 • Je ontvangt een loon in functie van je expertise, competenties en ervaring binnen het groeipad A11 tot A22 (equivalent van weddeschalen 585-586-587-588).

Meer info hierover vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs.  Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs kan meetellen voor je anciënniteit. Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,21 € per km.

Interesse?

Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en ten laatste op 16 april 2023 via www.kdg.be/vacatures.  We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie. Klik op de gewenste vacature en onderaan vind je de ‘solliciteer online’ link.

Wat zijn dan de volgende stappen?

 • de 1ste screening gebeurt op basis van je cv en motivatiebrief
 • de 2de ronde bestaat uit een gesprek. Dit plannen we in op vrijdag 21 april 2023.

Wij doen ons best om je maximum binnen 2 weken na de sluiting van de vacature een update te geven over jouw sollicitatie.

Een vraag?

Dries De Beukelaer geeft je als diensthoofd ICT graag antwoord op jouw vragen. Je kan hem bereiken via telefoon 0479 90 12 37 of via dries.debeukelaer@kdg.be.

Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.

[1] Ingeval je een bachelor diploma hebt, vindt er een assessment plaats.

Hoe solliciteren?

Nog een vraag over deze job?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Deze vacatures niet jouw ding?

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

 • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
 • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
 • Geen spam, we beloven het.
 • Volg ons op Linkedin, Instagram, Facebook of Tik Tok  voor een blik achter de schermen.

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Is deze vacature iets voor jou?