Samen op themaverkenning met kleuters

Online vorming op donderdagvoormiddag 25 maart 2021

Meer inspraak, me/er betrokkenheid!

Kies je voor een leerkracht-gestuurde aanpak waarbij jij zelf invulling geeft aan een thema, of neem je af en toe tijd om te observeren, te luisteren en  in te spelen op de interesses van de kinderen in je klas? Wat leeft er in de hoeken, waar praten ze over, wat brengen ze mee? Van hieruit kunnen kleine thema’s ontstaan.

Hoe kunnen peuters en kleuters inhoudelijk mee vorm geven aan een thema of project dat ze zelf gekozen hebben? Wat willen kleuters hierover weten, doen en beleven?

Onze hogeschool ontwikkelde samen met kleuteronderwijzers een doeltreffende aanpak  voor kinderen met weinig spreekdurf en/of taal. En dat voor 2,5- tot 5-jarigen.

In deze vorming bieden we concrete handvaten waarbij we vertrekken vanuit enkele praktijkvoorbeelden. Verrassend hoe kleuters anders kijken naar de werkelijkheid en hoe je thema een andere wending kan nemen!

Cursusleider
Jan Van de Wiele heeft heel wat ervaring als onderwijscoach in het basisonderwijs en is trajectbegeleider van studenten aan de lerarenopleiding en van diverse scholen.  

Voor wie

Leerkrachten in het kleuter onderwijs.

Programma

Live en interactieve online vorming van 9 - 12 u.

Praktisch

 • Wanneer
  Donderdagvoormiddag 25 maart 2021 van 9 tot 12 u.
  De vorming kan enkel live gevolgd worden en wordt niet opgenomen.
 • Waar
  Online. Een week voor aanvang volgt er een reminder met praktische info.
 • Prijs
  De deelnameprijs bedraagt 35 euro per persoon
De inschrijving is afgesloten