Studeren + ondernemen

Je wil je ondernemersambities kunnen realiseren tijdens je academische loopbaan? Dat kan! KdG kan je hierin ondersteunen, van idee tot start-up.

Elke student met ondernemersambitie kan beroep doen op deze ondersteuning:

  • Coaching: je mag coaching vragen aan een docent-coach / ondernemer-coach. Deze ondersteuning werkt enkel vraag-gestuurd.
  • Infrastructuur: je mag gebruik maken van de beschikbare ruimtes op campus Groenplaats om je onderneming uit te bouwen: vergaderingen, klanten ontvangen, kopiëren, onthaaldiensten ... De modaliteiten hiervan bespreek je tijdens de coaching.
  • Netwerk: je hebt toegang tot het student-ondernemersnetwerk en de activiteiten die dit netwerk organiseert. Dit netwerk zorgt via TakeoffAntwerp voor connectie in KdG en Antwerpen.
  • Communicatie: je wordt ondersteund in je communicatie.
  • Flexibiliteit: je kan om flexibiliteit vragen in je studietraject indien het organisatorisch mogelijk is en er een duidelijk aantoonbare relatie is met de onderneming. Deze flexibiliteit is enkel van toepassing indien noodzakelijk, zoals duidelijk wordt tijdens het coachinggesprek.

Hoe kan je dit aantonen?

Je vult het aanvraagformulier in en verzamelt mogelijke bijlagen zoals

  • Diploma bedrijfsbeheer
  • Ondernemingsnummer
  • Business plan of financieel plan.

Hoe vraag je een statuut ondernemerschap met individuele maatregelen aan?

Het initiatief voor een aanvraag tot bijzonder statuut gaat altijd uit van jou als student.

De aanvraagprocedure bestaat uit 2 fases:

Fase 1: Coachingsgesprek

Je bezorgt je aanvraagformulier met eventuele bijlagen per mail aan onze coach voor student-ondernemers: ondernemerscentrum@kdg.be. Zij nodigen je uit voor een coachingsgesprek. Je ontvangt een attest student-ondernemer wanneer je ondernemersambities concreet zijn.

Fase 2: Aanvraag bijzonder statuut met individuele maatregelen

Maak een dan afspraak met je de studieloopbaancoördinator verbonden aan je opleiding om je bijzonder statuut met individuele maatregelen te bespreken. De deadline voor het indienen van je bijzonder statuut staat (per periode) in de academische kalender van je opleiding.

Bekijk je aanvraagstatus in je digitale studentendossier

Als je de individuele onderwijs-en examenmaatregelen met je studieloopbaancoördinator hebt besproken, kan je de status van je aanvraag volgen in je digitale studentendossier. Als de gevraagde maatregelen worden goedgekeurd, vind je je attest bijzonder statuut terug in het digitale studentendossier. Je kan je attest daar steeds raadplegen. Druk het attest af om gebruik te maken van examenmaatregelen tijdens de examens.

Ben je nog niet ingeschreven? Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze coach voor student-ondernemers: ondernemerscentrum@kdg.be.