Zelfsturende teams en andere sprookjes

Bijscholing op 10 december (online) of 28 januari (on-campus)

Heel wat organisaties experimenteren met zelfsturende teams: teams die de volle verantwoordelijkheid dragen voor zo veel mogelijk processen en die met zo weinig mogelijk aansturing van bovenaf opereren. De opvatting daarachter is dat dat positief uitpakt voor zowel de motivatie, de innovatie, het initiatief én de resultaten. Helaas keert men bij problemen nog vaak naar de logica van het klassieke ‘regelsysteem’ terug. Zelfsturende teams vragen immers heel wat samenwerkingsintelligentie van de teamleden zoals (zelf)reflectie, transparante communicatie en verantwoordelijkheid nemen.

In deze vorming bespreken we de randvoorwaarden, de voor- en nadelen en de zin of onzin van zelfsturende teams. Zelfsturing als samenwerkingsvorm werkt immers alleen als er écht wordt uitgegaan van de vraag wat samenwerken in jouw context nu precies beter maakt.

Voor wie

Kader, directie, beleidsondersteuners en zorgcoördinatoren.

Docent

Heidi Lagast werkt als lector coaching & communicatie, als leertrajectbegeleider én als coördinator stagebegeleiding voor de Banaba’s Zorgverbreding & Remediërend leren en Buitengewoon onderwijs van de Karel de Grote Hogeschool. Heidi doorliep zelf heel wat opleidingen in coaching en deelt de inzichten uit de diverse benaderingen in (kortlopende) vormingen en workshops op maat.
Niet te missen!

Praktisch

 • Wanneer

  De vorming zal tweemaal plaatsvinden in academiejaar 2021-2022:

  • Online op 10 december 2021 van 10 tot 12 u.

  • On-campus bij KdG op 28 januari 2022 van 9 tot 12 u.

 • Waar
  Online via Teams (meer praktische info volgt nog).
  De vorming in januari 2022 zal plaatsvinden op campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen, onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen.
 • Prijs

  De deelnameprijs voor de online vorming bedraagt 45€ per persoon incl. digitale syllabi.
  De deelnameprijs voor de on-campus vorming bedraagt 55€ per persoon incl. catering en digitale syllabi.

Contact