Antwerpse studente wint prijs met speech voor humaner gevangenisbeleid

Ella Adam, studente marketing aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG), overtuigde de Rotary Club Antwerpen Oost om 1500 euro te doneren aan vzw De Huizen. Een vzw die ijvert voor een humaner detentiebeleid, waarbij kleinschaligheid en integratie in de samenleving centraal staan.

Ella Adam was de winnaar van een speechwedstrijd voor het goede doel waaraan meer dan tachtig KdG-studenten deelnamen. Zij kozen elk een goed doel dat hen na aan het hart ligt.

De finalisten schoven op 18 mei mee aan tafel met de leden van Rotary en legden elk in hun tafelrede voor aan de Rotariërs waarom net hun goede doel de donatie verdiende. 

De marketingstudente kreeg zowel de prijs van de jury (1000 euro) als de publieksprijs (500 euro). Ze gaf een wervelende speech waarbij de actualiteit centraal stond en de Rotary-leden zowel intellectueel als emotioneel overtuigd werden. ‘Grote Klasse’ viel nadien te horen. De opbrengst gaat integraal naar VZW De Huizen, die net deze week ook de steun ontving van minister Koen Geens.

Collega-marketingstudent Matthias Boogers veroverde de tweede plaats. Met zijn pleidooi haalde hij 500 euro op voor de Cliniclowns. Een derde student, Corbin De Laet, kreeg brons en kon 250 euro genereren voor Awel vzw. 

Het is de tweede keer dat de Rotary Club en Karel de Grote Hogeschool deze samenwerking aangaan. Rotary-voorzitter Guy Cortebeeck  ziet alleen maar voordelen:

“Onze Rotary Club doet regelmatig schenkingen aan goede doelen. Maar door deze samenwerking met KdG voegen we daar een belangrijke dimensie aan toe. Jongeren worden gestimuleerd in hun maatschappelijk engagement en uitgedaagd in welsprekendheid. We maken hier graag een traditie van." 

Ook bij KdG vinden ze het een bijzondere avond. "De student staat centraal, met de focus op resultaten bereiken en durven doen, met engagement en passie", vertelt Patricia Robbé, docente in de opleiding. 

De cheques zullen binnen enkele dagen worden uitgereikt aan de winnende goede doelen.