Over ons

Nieuws

KdG dicht kloof in winteropvang dak- en thuislozen

06 december 2016
Tot 31 maart opent onze campus Stadswaag de deuren voor dak- en thuislozen. Onze studenten Orthopedagogie staan er samen met Free Clinic en het OCMW borg voor winteropvang van hulpbehoevenden. Ze zorgen voor een warme plek, koffie, soep, een ondersteunend gesprek of gewoon een gezellige babbel. Elk weekend, telkens van 10 tot 14 u., de tijdspanne waarop de cliënten nergens anders terecht kunnen. 
Lees meer

Leerlingen beter leren spreken, leert hen beter problemen oplossen

07 november 2016
Onderzoekers van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) tonen aan dat leerlingen die ‘exploratief’ leren spreken sterker worden in het oplossen van problemen, zowel in groep als individueel. Ook hun redeneervermogen gaat erop vooruit. Dat blijkt na een praktijkonderzoek van Jan T’Sas en Ria Van den Eynde in elf klassen van de lagere school. De resultaten liggen nu voor.
Lees meer

Studenten marketing lopen markethon van 24 uur

26 oktober 2016
Met slaapzak, laptop en veel goede ideeën vertrekken meer dan 250 eerstejaarsstudenten marketing van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) morgen naar de markethon: een nieuw opleidingsonderdeel waarbij ze 24 uur aan een stuk werken aan hun eerste marketing-briefing.
Lees meer