Infomomenten

Een studie kies je niet van vandaag op morgen. Neem dus je tijd, ga op zoek naar informatie én naar wat je graag doet of zou willen doen.

Kom op bezoek, volg eens een les mee en chat met een student.

  • Vind de opleiding die bij je past
  • Spreek met studenten en docenten
  • Ontdek het leven zoals het is op KdG

Volgende infodagen:

Laat weten dat je naar de infodag komt

Ga tijdens de workshop "Help ik kan niet kiezen" op zoek naar jouw talent. We kijken samen hoe je tot een goede studiekeuze komt.

Meer over de workshop

Ben je benieuwd hoe het er écht aan toegaat op onze hogeschool? 

  • Kom binnenkort les volgen op de campus.
  • Of bekijk proeflessen gewoon online wanneer het jou uitkomt. 

Het zijn echte lessen zoals studenten ze ook krijgen. Zo leer je verschillende opleidingen kennen en voel je je meteen een uurtje student.

Volg een les op de campus mee

Bekijk online proeflessen

Chat met studenten uit verschillende opleidingen. Inside information gegarandeerd.

Stel je vraag!

Luister naar De kleine podcast van Karel de Grote Hogeschool. Onze studenten kletsen over twijfelen, heimwee, studeren met dyslexie, op kot gaan ... Ideale voorbereiding op jouw komende studentenleven.

Luister De kleine podcast

Jouw zoon of dochter behaalt dit jaar zijn/haar diploma secundair onderwijs. Je zag en hielp hen groeien. Nu staan ze voor een van de belangrijkste keuzes in hun leven, wat na het secundair? Spannend. Zeker tijdens deze vreemde tijden.

Wellicht ook voor jou. Hoe helpt je hen verder groot te worden? Bij het maken van een goede studiekeuze? Hoe verhoog je mee het studiesucces? Hoe zit het met de structuur van het hoger onderwijs? En wat met studeren in coronatijden?

De sessies van januari zijn afgelopen. Bij voldoende interesse organiseren we graag nieuwe sessies. Laat je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte.

Ontvang een bericht als er een infomoment voor ouders is

Tijdens de ‘SID-ins’ (‘Studie-informatiedagen’) in januari kan je kennis maken met verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen. Deze infobeurs wordt georganiseerd door de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) en het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

  • Ontdek het werk van de studenten Fotografie en Beeldende Kunsten
  • Babbel met studenten en docenten
  • Voel de vibes van de kunstencampus Sint Lucas Antwerpen

In juni 2021 zijn er weer eindtentoonstellingen Fotografie, Grafisch Ontwerp, Juweelontwerp en Edelsmeedkunst, Vrije Kunsten: exacte data volgen uiteraard nog ;-)