Buurtklap voor buurtbewoners nieuwe campus Zuid

46 buurtbewoners maakten gisteren kennis met de nieuwe campus Zuid van de Karel de Grote Hogeschool (KdG). De hogeschool organiseerde een infomoment (de ‘Buurtklap’). “Dit moment is het startschot van een heel traject dat we met onze buren willen uitstippelen”, vertelt Veerle Hendrickx, algemeen directeur. “We willen zo veel mogelijk samenwerken. Wat kan KdG betekenen voor de buurt en wat kan de buurt betekenen voor KdG?”

De studenten krijgen de kans om te leren buiten de muren van de hogeschool. “Zo geven onze leraren in spe binnenkort huiswerkbegeleiding in de buurt. Een win-win voor de leerlingen en voor de studenten. De handen in elkaar slaan met partners buiten de hogeschoolmuren maakt ons aanbod rijker”, stelt de directeur.

KdG gaf ook meer info over haar opleidingen, de verhuis, de werf ...Peter Brants, directeur van de opleidingen die naar de nieuwe campus komen (sociaal werk, orthopedagogie, verpleegkunde, vroedkunde en de lerarenopleidingen), lichtte de bouwplanning toe en toonde de ruimtes die ook deels voor de buurt beschikbaar zijn: binnenplaats, bibliotheek, cafetaria … 

Er lopen al een aantal samenwerkingsinitiatieven met de (bredere) buurt. Brants: “Zo maken we van onze studentencatering een heuse food market: vier verschillende lokale uitbaters krijgen elk een foodcorner in onze Eetbâr. Bovendien is KdG ook hoofdsponsor van Twintig Achttien, het muziekfestival van de buurt-Chiro Lore. We werken ook een samenwerking uit met het Huis van het Kind, delen onze parking met de buren, gaan er op zoek naar potentiële stageplaatsen …”

De hogeschool deed ook een warme oproep naar de buurtbewoners om mee samenwerkingsinitiatieven te lanceren. “Zo willen we onze campus verankeren in de buurt en samen een sterk netwerk uitbouwen, om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Want daar kiest KdG voor”, zegt Veerle Hendrickx.