Docenten Orthopedagogie en Sociaal Werk verrassen hun studenten opnieuw

Wie gisteren in de Brusselstraat was, heeft gemerkt dat er heel wat te doen was rond de actie met rode en groene bandjes voor de studenten Orthopedagogie en Sociaal Werk. Studenten uit Antwerpen kregen priviliges, terwijl anderen gediscrimineerd werden.

Studenten waren gefrustreerd, voelden zich gediscrimineerd, maar gingen ook in de weer voor gelijke kansen voor de groene en rode bandjes. Zo lanceerden ze zelf met blauwe bandjes een tegenactie 'Gelijke kansen voor alle bandjes'. Sociaal experiment geslaagd!

Vandaag knippen de docenten alle bandjes door en heten ze iedereen expliciet welkom, naar het voorbeeld van de Canadese eerste minister.

“Vandaag heten we alle studenten expliciet welkom en vragen we hen waarom ze ervoor gekozen hebben daar te zijn”, vertelt docente Ems Depreeuw. “Zo willen we opnieuw een breder debat op gang brengen.”

De opleidingshoofden publiceerden ook een brief waarin ze de actie duiden: "We kregen vele reacties en die waren zowel positief als negatief. We beseffen ten volle dat we enige frustratie hebben aangewakkerd bij verschillende studenten. Het zijn deze uitsluitingsmechanismen waar vele mensen dagdagelijks onder lijden. We willen ons verontschuldigen voor die studenten die zich gekwetst voelden. Maar we willen ons niet verontschuldigen voor de actie die we hebben op touw gezet."