Gloednieuw interactief platform in primeur voorgesteld in Brecht

Studenten Multimedia Technology werken platform noordkoorts2018.be uit: gemeenteraadsverkiezingen 2018 gaan volledig digitaal

Op dinsdagavond 31 januari waren alle Brechtse partijen aanwezig op de lancering van Noordkoorts2018.be, die een nieuwe, hedendaagse manier van campagnevoeren vooropstelt. Alle partijen hebben ook al meteen ingetekend.

Noordkoorts2018.be is een interactief, digitaal platform dat politici en kiezers virtueel bij elkaar brengt naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. Partijen en politici kunnen zich op dit platform profileren naar de kiezer toe die alle verkiezingsinformatie op één site gebundeld ziet.

Regionale hotspot

De kiezer kan het nieuws ook continu volgen op de tablet en smartphone en is dus op elk moment van de dag bereikbaar voor wat de politici hem of haar willen vertellen. Alle informatie op Noordkoorts2018.be kan door de politici overigens makkelijk worden gedeeld met het eigen sociale netwerk.

Meer nog, politici en kiezers kunnen op dit interactieve platform rechtstreeks met elkaar in contact treden dankzij een live twitterfeed. Noordkoorts2018.be wil op deze manier dé regionale hotspot worden met alle verkiezingsinformatie uit de eigen gemeente en buurgemeenten.

Maatschappelijk relevant

Het nieuwe platform werd uitgewerkt door laatstejaarsstudenten Multimedia Technology van de Karel de Grote Hogeschool.

"We vonden het een heel leerrijk project. Het was voor ons zeer uitdagend om tegen een deadline te werken op projectmatige wijze. Hieruit hebben we enorm veel opgestoken en dit zal ons zeker van pas komen op onze toekomstige werkvloer. Niet enkel op technisch vlak, maar ook op politiek vlak leerden we veel bij. We zullen de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 op een andere manier beleven", stellen Sander Peeters, Sam De Wachter, Steven Serrien en Stijn Heynderickx.

“Binnen het opleidingsonderdeel ‘Senior Projects’ werken onze laatstejaarsstudenten aan maatschappelijk relevante opdrachten. De nadruk ligt niet zozeer op de specifiek technische competenties (die hebben ze reeds achter de kiezen), maar wel op de project-methodiek, de communicatie met de klant, de motivatie, de creativiteit en de commerciële ingesteldheid van de studenten. Anders geformuleerd: waar de student tijdens zijn stage werkt in een relatie werknemer-werkgever, zal hij tijdens dit vak leren werken in een relatie klant-leverancier”, licht Gert Claes, lector Multimedia Technolgy toe.

Timing

Brecht is pilootgemeente voor het platform. De Brechtse politici kunnen nu als eersten aan de slag met het nieuwe platform. In de loop van de volgende maanden zullen ook de collega's uit de andere gemeenten in het noorden van Antwerpen worden uitgenodigd om in te stappen.