KdG Lego Education Lab

  • Voor leraren en leerlingen kleuter-, lager en secundair onderwijs.
  • In het KdG Lego Education Lab van de Karel de Grote Hogeschool komen lessen écht tot leven.
  • Bekende blokjes met ongeziene pedagogische mogelijkheden.
  • Met de pakketten van LEGO® Education tackelen kinderen en jongeren allerhande probleemstellingen uit uiteenlopende inhoudsgebieden.
Remote video URL

Workshops voor klassen

KdG biedt verschillende workshops aan voor klassen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Studenten en docenten uit de Lerarenopleidingen begeleiden jouw leerlingen tijdens hun zoektocht naar oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken.

Deze workshops vinden plaats in het Lego Lab op campus Zuid.

Word je graag op de hoogte gehouden over het aanbod van de Lego Studio? Neem dan contact op via legolab@kdg.be.

Lees meer over de workshops voor klassen

FIRST® LEGO® League Challenge

Een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject en leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. Het thema voor dit jaar is ‘Master Piece’.

Een team bestaat uit maximaal 10 leden. Elke klas (3de graad lager onderwijs of 1ste graad secundair onderwijs) kan deelnemen aan de FIRST® LEGO® League Challenge. Technische kennis is niet nodig. Er is lesmateriaal voorzien voor de begeleidende leerkracht en bovendien voorzien wij begeleiding en coaching voor de leerkracht en het team. Tijdens de regiofinale (2 februari 2024) komt je team de ontwikkelde materialen voorstellen tijdens een heus STEM-feest!

Meer info

Schooltrajecten

In het KdG Lego® Education Lab gaan studenten en docenten van de lerarenopleidingen op zoek naar nieuwe leermethodes voor abstracte inhouden.

Heb jij een uitdaging voor ons? Op zoek naar een krachtige methodiek met LEGO®? Een workshop voor een specifieke doelgroep? Het KdG Lego Education Lab is op zoek naar testscholen in regio Antwerpen om in co-creatie met het leerkrachtenteam lesactiviteiten te ontwikkelen.

Interesse? Neem contact op met onze coördinator: legolab@kdg.be.

KdG Lego Education Lab