First® Lego® League Challenge

Voor de FIRST® LEGO® League Challenge ontwikkelen kinderen van 9 t/m 15 jaar hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn ze op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie.

Wat?

FIRST® LEGO® League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. De FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

Uitdaging?

Het thema is SuperPowered.
De meesten van ons gaan ervan uit dat we altijd en overal "onze batterijen kunnen opladen".

Maar hoe wordt onze energie eigenlijk opgewekt, opgeslagen, gedistribueerd en verbruikt? Hebben we altijd genoeg energie beschikbaar?

Hoe kan de toekomst van energieopwekking en energieverbruik eruitzien? Dat is waar het seizoen 2022/23 om draait.

Meedoen?

Je kunt aan de FIRST® LEGO® League Challenge deelnemen met een school, een klas of een jeugdvereniging, maar ook met een groep bestaande uit vrienden, en familie- of teamleden. Technische kennis is hiervoor niet nodig. Het lesmateriaal begeleidt de docent/coach en de teams door het hele programma tot aan de finale. Dit kan een klasfinale of schoolfinale zijn, maar uiteindelijk ook een regionale of zelfs de Benelux finale.

Een team bestaat uit maximaal 10 leden. Elke klas (3de graad lager onderwijs of 1ste graad secundair onderwijs) kan deelnemen aan de FIRST® LEGO® League Challenge. Technische kennis is niet nodig. Er is lesmateriaal voorzien voor de begeleidende leerkracht. Het KdG Lego Lab en Fluxlab zorgen voor begeleiding en coaching voor de leerkracht en het team. Tijdens de regiofinale (10 februari 2023 - campus Hoboken) komt je team de ontwikkelde materialen voorstellen tijdens een heus STEM-feest!

Inschrijven kost €150 per team. Uiteraard heb je ook minstens één Challenge Set nodig (€140).

Zin om mee te doen? Meld je voor de herfstvakantie aan en wij contacteren je!