LEGO Studio

  • Voor leraren en leerlingen kleuter-, lager en secundair onderwijs.
  • In de LEGO® Education Innovation Studio van Karel de Grote Hogeschool komen lessen écht tot leven.
  • Bekende blokjes met ongeziene pedagogische mogelijkheden.
  • Met de pakketten van LEGO® Education tackelen kinderen en jongeren allerhande probleemstellingen uit uiteenlopende inhoudsgebieden.
Remote video URL

Workshops voor klassen

KdG biedt verschillende workshops aan voor klassen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Studenten en docenten uit de Lerarenopleidingen begeleiden jouw leerlingen tijdens hun zoektocht naar oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken.

Deze workshops gaan door in de Studio op campus Zuid.

Vanaf september 2021 zullen de nieuwe data online komen. Neem je nu al contact op (legostudio@kdg.be), krijg je voorrang op de planning.

Trainingen voor leraren

Maak van LEGO® Education een krachtige nieuwe tool in jouw lessen. Tijdens onze workshops leer je de verschillende LEGO-pakketten integreren in jouw lessenpakket.

First Lego League

De FIRST LEGO® League explore richt zich op kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Het is een hands-on programma, speciaal ontwikkeld om de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen te prikkelen. Het is een heuse ontdekkingsreis naar hoe zij de wereld kunnen verbeteren. Centraal in dit programma staan ook de Core Values. Dit zijn de kernwaarden die bij iedere deelnemer bovenaan staan, zoals sportiviteit, leren van en met elkaar, en betrokkenheid bij de samenleving. De sessies gaan door in je eigen school.

Kriebelt om met je klas of school deel te nemen, met ondersteuning vanuit de Studio?

Geef ons dan zeker een seintje via legostudio@kdg.be

Schooltrajecten

In de LEGO® Studio van Karel de Grote Hogeschool gaan studenten en docenten van de lerarenopleidingen op zoek naar nieuwe leermethodes voor abstracte inhouden.

Heb jij een uitdaging voor ons? Op zoek naar een krachtige methodiek met LEGO®? Een workshop voor een specifieke doelgroep? De KdG LEGO® Studio is op zoek naar testscholen in regio Antwerpen om in co-creatie met het leerkrachtenteam lesactiviteiten te ontwikkelen.

Interesse? Neem contact op met onze coördinator: legostudio@kdg.be.