LEGO Studio

  • Voor leraren en leerlingen kleuter-, lager en secundair onderwijs.

  • In de LEGO® Education Innovation Studio van Karel de Grote Hogeschool komen lessen écht tot leven.
  • Bekende blokjes met ongeziene pedagogische mogelijkheden.
  • Met de pakketten van LEGO® Education tackelen kinderen en jongeren allerhande probleemstellingen uit uiteenlopende inhoudsgebieden.

KdG LEGO Studio

Workshops voor klassen

KdG biedt verschillende workshops aan voor klassen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Studenten en docenten uit de Lerarenopleidingen begeleiden jouw leerlingen tijdens hun LEGO-zoektocht naar oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken.

Deze workshops gaan door in de Studio op campus Zuid.

Bekijk alle workshops en schrijf je in

Trainingen voor leraren

Maak van LEGO® Education een krachtige nieuwe tool in jouw lessen. Tijdens onze workshops leer je de verschillende LEGO-pakketten integreren in jouw lessenpakket.

First Lego League

De FIRST LEGO League daagt jongeren uit om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Neem het met jouw leerlingen op tegen teams van andere Antwerpse scholen op 30 november, op KdG-campus Zuid.

Bereid je met je team voor in de Studio. Schrijf je in via legostudio@kdg.be

Schooltrajecten

In de LEGO Studio van Karel de Grote Hogeschool gaan studenten en docenten van de lerarenopleidingen op zoek naar nieuwe leermethodes voor abstracte inhouden.

Heb jij een uitdaging voor ons? Op zoek naar een krachtige methodiek met LEGO? Een workshop voor een specifieke doelgroep? De KdG LEGO Studio is op zoek naar testscholen in regio Antwerpen om in co-creatie met het leerkrachtenteam lesactiviteiten te ontwikkelen.

Interesse? Neem contact op met onze coördinator: legostudio@kdg.be.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in onze methodieken? Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief