LEGO Studio

  • Voor leraren en leerlingen kleuter-, lager en secundair onderwijs.

  • In de LEGO® Education Innovation Studio van Karel de Grote Hogeschool komen lessen écht tot leven.
  • Bekende blokjes met ongeziene pedagogische mogelijkheden.
  • Met de pakketten van LEGO® Education tackelen kinderen en jongeren allerhande probleemstellingen uit uiteenlopende inhoudsgebieden.

KdG LEGO Studio

Workshops voor klassen

KdG biedt verschillende workshops aan voor klassen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Studenten en docenten uit de Lerarenopleidingen begeleiden jouw leerlingen tijdens hun LEGO-zoektocht naar oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken.

Deze workshops gaan door in de Studio op campus Zuid of bij jou op school.

Bekijk alle workshops en schrijf je in

Trainingen voor leraren

Maak van LEGO® Education een krachtige nieuwe tool in jouw lessen. Tijdens onze workshops leer je de verschillende LEGO-pakketten integreren in jouw lessenpakket.

Bekijk de trainingen voor leraren

Abonnementsformule voor leerkrachten

Wil je als leerkracht liever zelfstandig de verschillende LEGO-pakketten ontdekken? Met onze abonnementsformule voor leerkrachten stellen wij onze LEGO Studio open voor elke leerkracht die verder wil experimenteren met de LEGO-didactiek.

Interesse? Contacteer ons via legostudio@kdg.be

First Lego League

De FIRST LEGO League daagt jongeren uit om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Neem het met jouw leerlingen op tegen teams van andere Antwerpse scholen op 17 november, op KdG-campus Zuid.

Bereid je met je team voor in de Studio. Schrijf je in via legostudio@kdg.be

Daag ons uit!

In de LEGO Studio van Karel de Grote Hogeschool gaan studenten en docenten van de lerarenopleidingen op zoek naar nieuwe leermethodes voor abstracte inhouden.

Heb jij een uitdaging voor ons? Op zoek naar een krachtige methodiek met LEGO? Een workshop voor een specifieke doelgroep? Neem contact op met onze coördinator: legostudio@kdg.be

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in onze methodieken? Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief