Minister van Economie Philippe Muyters opent Startup@campus

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters woont de presentaties bij van de studenten aan KdG die deelnemen aan Startup@campus: een wedstrijd aan de hogeschool die studenten toelaat hun eigen bedrijf op te starten nog tijdens hun studies.

57 studenten uit verschillende opleidingen aan de Karel de Grote Hogeschool dienden in teams 37 ondernemingsideeën in. 7 van deze teams gaan nu door naar de laatste ronde van Startup@campus, de ‘Most Awesome Presentation’. Hierin geven studenten het beste van zichzelf tijdens een presentatie van 8 minuten over hun beloftevol ondernemingsidee.

Zo proberen ze een pittige jury met topondernemers en docenten te overtuigen: Wouter Torfs, Inge Geerdens, Eduard Schiettecatte, Jens de Mare … In deze beslissende fase kiest de jury 2 of 3 studenten(teams) tot de winnaars van dit academiejaar.

De winnende teams krijgen professionele en intensieve begeleiding voor hun startup nog tijdens hun verdere studieloopbaan aan KdG. Zo studeren ze af met een diploma én een eigen zaak.

“De winnaars krijgen een workshops pitching, presentatievaardigheid, netwerking …”, vertelt Pieter Sprangers, een van de coördinerende docenten, zelf ook ondernemer. “We kiezen een meter of een peter voor hen, een ondernemer van Jong-VOKA, we gaan op bootcamp naar een abdij om samen hun businessplan op punt te stellen …”

Minister van Werk en Economie Muyters wil met zijn aanwezigheid graag het belang van ondernemerschap bij hogeschoolstudenten benadrukken.

www.kdg.be/startup-at-campus