Aanstaande moeders zijn welkom in het Mamasalon

Mama’s in spe kunnen vanaf nu elke twee weken terecht in het Mamasalon van onze studenten Pedagogie van het Jonge Kind en Vroedkunde

Om de twee weken op woensdagvoormiddag maken de studenten het nóg gezelliger in het Huis van het Kind dat sinds dit academiejaar gevestigd is op de nieuwe KdG-campus Zuid. De studenten gaan met alle geïnteresseerde mama’s rond de tafel zitten en creëren zo een leuk ontmoetingsmoment waarop geen vraag geschuwd wordt.

“We lanceerden de oproep voor ons Mamasalon in de folder van het Huis van het Kind en spreken op het moment zelf ook mama’s aan die er sowieso zijn voor een consultatie om ook even bij ons aan tafel te komen zitten”, vertelt studente vroedkunde Sourour Boulakhrif, die de eerste editie van het Mamasalon mee organiseerde. “Zo zaten er wel wat mama’s samen en braken we het ijs door vragen te stellen over de voeding, broertjes en zusjes ... Daarna durfden ze zelf ook een aantal vragen te stellen aan ons en aan elkaar en begonnen ze spontaan tips te delen. Ons Mamasalon geeft hen de kans om elkaar te leren kennen en te ontdekken hoe ze bepaalde zaken anders kunnen aanpakken.”

“Er was vraag naar informele ontmoeting tussen mama’s, daar komen we met het Mamasalon aan tegemoet”, stelt Tinne Vercauteren, coördinator van het project en docente aan KdG. “Het is een laagdrempelige omgeving waar ze terecht kunnen met al hun vragen en eventuele bezorgheden. En ook voor onze studenten zijn deze ontmoetingen een enorm leerrijke ervaring. De samenwerking met het Huis van het Kind biedt zo voor beide partners een grote meerwaarde.”

Voorlopig staat het Mamasalon nog in zijn kinderschoenen, maar volgend academiejaar wil de hogeschool het project nog verder uitbreiden. Tinne Vercauteren: “We kregen al veel lovende reacties over het concept en de studenten die de Mamasalons begeleiden. Volgend jaar zouden we er graag een wekelijks ontmoetingsmoment van maken.”