App beloont fietsers: RideThatBike Antwerp

Lauri Aho (Finland), Tom Kneefel (Nederland) en student aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG) Sébastien Larose (Brasschaat), bedachten samen een app die fietsers beloont voor hun inspanningen.

“Ride That Bike Antwerp is een app die het aantal kilometers registreert die een fietser aflegt”, vertelt Larose, student in de navorming Creative Technologies & Entrepreneurship aan KdG. In die opleiding worden studenten aangemoedigd om een creatief project op poten te zetten dat de Antwerpse ecologie verbetert en ook hun eigen ecologische voetafdruk kleiner maakt.

“De fietser krijgt voor elke kilometer een Ecro-punt ofwel: een ecologische euro. Daarmee kan hij – dankzij onze partners – via de webshop allerhande beloningen kopen".

Met dit beloningssysteem willen de studenten mensen aanzetten om meer de fiets te nemen. De partnerbedrijven krijgen zo de kans hun producten te promoten.

De twee Erasmusstudenten zijn ondertussen terug naar huis vertrokken, maar Sébastien en zijn vriendin Annabelle Maes, ook een KdG-studente, zijn nu samen op zoek naar partners en fondsen om de applicatie zo snel mogelijk beschikbaar te maken.