Auto’s wrappen en karts ontleden tijdens de Auto Experience Week

Tijdens de Auto Experience Week dompelde onze opleiding Autotechnologie haar eerstejaarsstudenten onder in de praktijk. 

“Heel de week krijgen onze studenten inspirerende lezingen voorgeschoteld van bekende en minder bekende autoprofessionals uit binnen- en buitenland”, vertelt Geert Van de Velde, docent in de opleiding.

Er stonden ook technische workshops en bedrijfsbezoeken op het programma. “We willen onze studenten inspireren als experten in spe en hun passie voor het vak verder verdiepen. Zo gaan we niet alleen donderdagmiddag karten, maar krijgen de studenten ter plekke ook een workshop over de werking van een kart. Het wordt een week dicht bij de praktijk.”

  • Martine Sporen, voorzitster Traxio Vlaanderen, opende maandagochtend de Auto Experience Week, gevolgd door o.a. professor Chris Tampere (KULeuven) met een lezing over autonoom rijden.
  • Dinsdag kwam er een prof uit de Duitse hogeschool van Trier spreken over vehicle safety en wrappen de studenten een auto.
  • Woensdag trokken ze naar bedrijven: BMW, Volvo Trucks Gent, Caterpillar, NMBS, Van Hool …
  • Donderdagvoormiddag kwamen twee OVAM-medewerkers langs om te spreken over recyclage van afgedankte voertuigen. In de namiddag gingen de studenten karten.
  • Vrijdag sloten ze de week af met sprekers van onder andere BAM NV en D’Ieteren. In de namiddag gaven de derdejaars een presentatie aan de eerstejaars over hun stage/eindwerk.

20 februari tot 24 februari, campus Hoboken, Salesianenlaan 90, 2660 Antwerpen