Nieuwe samenwerkingsovereenkomst met studentenclubs

KdG en haar 7 studentenverenigingen tekenden een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De hogeschool organiseerde daarom vrijdag 23 juni een nieuw en uniek event ‘Start to club’: een dag vol workshops voor de recent verkozen KdG-praesidia waarin ze tools krijgen om volgend academiejaar nog straffer uit de hoek te komen.

“We willen de clubs als bevoorrechte partner mee betrekken in het sport- en cultuuraanbod voor de studenten”, vertelt Marijke Damen van de KdG-studentenvoorzieningen. “KdG werkt vanaf volgend jaar met een overeenkomst op maat van elke club. Naast een aantal basisvoorwaarden willen we elke KdG-studentenclub stimuleren in zijn sterktes. Zo vragen we bijvoorbeeld niet meer aan Creatica – de studentenclub van Sint Lucas - om zwaar in te zetten op sport, maar zullen we hen net ondersteunen om een culturele activiteit als bijvoorbeeld de Art Auction verder te doen groeien.”

Op het programma: introductie in verzekeringen, sponsors zoeken, studenten werven, begroten en budgetteren, cultuur- en sportactiviteiten organiseren, feesten organiseren ...