“Rusthuisbewoners na ziekenhuisverblijf vaak nog extra verzorging nodig”

Zorgbedrijf Antwerpen (woon-zorgdiensten voor Antwerpse senioren) heeft KdG gevraagd om verpleegkundigen in de rusthuizen een opleiding aan te bieden rond verpleegkundige vaardigheden. Door de afbouw van de ziekenhuisbedden keren ook de geriatrische patiënten sneller en met meer zorgen terug naar het woonzorgcentrum.

Zorgbedrijf Antwerpen: “Bewoners of nieuwe klanten die na een ziekenhuisverblijf naar het woonzorgcentrum komen of terugkomen, hebben vaak nog extra verzorging nodig. We willen deze overgang voor hen zo vlot mogelijk laten verlopen. Daarom vinden we het belangrijk om geregeld de opleiding van onze verpleegkundigen op te frissen, zodat we de kwaliteit van de zorg kunnen verzekeren. Tegelijk kan dit helpen voorkomen dat klanten moeten worden doorverwezen naar het ziekenhuis, omdat ze voor meer verzorging in het woonzorgcentrum terechtkunnen.”

“Deze samenwerking ondersteunt de kwaliteit van de verpleegkundige zorgen van Zorgbedrijf Antwerpen”, vertelt Sven De Smet, coördinator posthogeschoolvorming voor verpleegkunde. “Met deze opleiding spelen ze in op een reële en nijpende behoefte in de gezondheidszorg.”

De eerste sessies vinden plaats op 10, 14 en 20 november in het opleidingscentrum van het Zorgbedrijf Antwerpen in Deurne. Dit project loopt tot maart 2018.