Studenten lanceren sportevenement voor sporters met én zonder beperking

Laatstejaarsstudenten in de lerarenopleiding secundair onderwijs (lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie) Bert Hoornaert (24, Ranst) en Seppe Van Mele (23, Zwijndrecht) stampten een gloednieuw sportevenement uit de grond: ‘G-Outdoor Event’, voor sporters met én voor sporters zonder een beperking.

“We willen outdoor-sporten toegankelijker maken voor sporters met een beperking (G-sporters)”, vertelt Bert. “We komen met een event ‘inclusief G-sporten’ naar buiten en hopen dat mensen met een functionele beperking die dag samen met vrienden en familie sporten kunnen beoefenen zoals kano, archery tag, hoog touwenparcours, klimmen en nog veel meer.”
 
De twee studenten schrijven momenteel samen hun bachelorproef rond het toegankelijk(er) maken van outdoor-sporten voor mensen met een functionele beperking. Bert Hoornaert: “We focussen op kwaliteitsvolle begeleiding en degelijk materiaal voor onze deelnemers. Daarom werken we ook samen met studenten orthopedagogie en met organisaties die zich ontfermen over deze diverse doelgroep. We hopen dat G-Outdoor Event anderen inspireert om inclusieve G-sportactiviteiten te organiseren.”
 
Nog vijf andere studenten in hun opleiding versterken het organiserend team. “Belangrijk voor ons allemaal is dat die dag de deelnemers van de activiteiten kunnen genieten samen met hun eigen familie en vrienden. Inclusief G-sporten is iets dat veel te weinig gedaan wordt in Vlaanderen. Hierdoor blijft de kloof in het sportlandschap, onterecht, te groot tussen valide sporten en G-sporten”, aldus Bert.
 
Eventuele winst doneren de studenten aan een goed doel dat zich inzet voor mensen met een beperking.
 
Waar en wanneer? Zaterdag 28 april 2018 (vanaf 9 uur) in het Sport Vlaanderen-domein te Hofstade. Deelnemen kost 15 euro.
 
Website: https://sites.google.com/view/g-outdoorevent/home
Facebook-event: https://www.facebook.com/GoutdoorEvent