Senioren Zorgbedrijf Antwerpen en studenten Sociaal-Cultureel Werk slaan handen in elkaar

In verschillende dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen sloegen senioren, medewerkers en studenten Sociaal-Cultureel Werk van KdG de handen in elkaar. De studenten startten een aantal projecten op rond gezonde voeding en vrije tijd. De projecten kenden succes, en lopen dus gewoon door.

Gezonde en betaalbare voeding

In dienstencentrum Victor De Bruyne in Hoboken werkten senioren en studenten samen rond voeding. De studenten organiseren infomomenten en er staan groenten- en kruidenbakken, waarin de senioren zelf groenten en kruiden kweken. Daarnaast startten de studenten een samenwerking op met Domus Dominic, dat elke vrijdag bioproducten van lokale land- en tuinbouwers in het dienstencentrum komt verkopen. Niet enkel de senioren, ook buurtbewoners kunnen er groentepakketten bestellen en afhalen. De studenten hopen dat mensen hierdoor bewuster zullen omgaan met hun voeding.

Senioren kiezen activiteiten

In dienstencentrum De Meere in Berchem zetten de studenten in op zelforganisatie: ze moedigden de senioren aan om zelf te bepalen welke activiteiten ze georganiseerd wilden zien in het dienstencentrum, zorgden voor ondersteuning en hielpen bij de vernieuwing van het aanbod. Nieuw opgestarte activiteiten zijn onder meer een wekelijkse gezelschapsspelennamiddag, een kaartgroep, een gezamenlijk bezoek aan de wekelijkse markt vlakbij en uitstappen naar culturele activiteiten in de buurt.