Student en Engagement

Roosmarijn Smits (50) is, behalve docent recht, ook de onvermoeibare kracht achter Student & Engagement op campus Groenplaats: dé motor voor iedereen die iets wil doen voor een ander.
"We leven in complexe tijden", begint Roosmarijn. "Tegelijk is er een enorme drive om dingen in beweging te zetten. Die initiatieven proberen wij te bundelen."

Student & Engagement is een eigentijdse versie van het vroegere Pastoraal. Roosmarijn vindt haar inspiratie in haar christelijke geloof maar heel wat anderen uit het team – studenten én medewerkers – weten niet of ze geloven, gaan discussies aan over kruisbeelden in leslokalen, hebben een andere levensbeschouwing.

Op de jaarlijkse agenda staan:

  • de conferentie tegen de doodstraf
  • een kersthappening
  • vrijwilligerswerk bij Kamiano (resto voor daklozen)
  • Food for thought (formule waarbij BV's vertellen over hun sociaal engagement terwijl docenten een veggielunch opdienen voor studenten)
  • ...

"Binnenkort experimenteren we met een repaircafé. Food, drinks en diensten: juweeltjes, repareren, elektro herstellen, kleding pimpen ... Vraag en aanbod welkom. De essentie? Doen wat je graag doet, en anderen laten meegenieten", luidt het.

Of Student & Engagement ook doorsijpelt in haar vak, recht? "Vanzelfsprekend. Ik pleit voor creatief-juridisch denken. Een goed contract voorkomt conflicten. Wil je zoiets opstellen, dan spring je niet ver met copy-paste. Het vraagt denkwerk, ook out of the box."

Op alle KdG-campussen vind je initiatieven van Student & Engagement

 

Vertel het verder
Dit bericht werd gepubliceerd op 01 december 2015.