Studenten 'Languages, Intercultural Networking & Communication' nemen de rol van ambassadeur op

Onze studenten Languages, Intercultural Networking and Communication (LINC) van de opleiding Office Management werkten in co-creatie aan een interdisciplinair project in tandem met hun tegenhangers uit Franse hogescholen.

Ze nemen de rol van ambassadeur op en 'vertegenwoordigen België in het buitenland'. De Ambassade de France versterkt de samenwerking tussen KdG, de Franse hogescholen (IAE’s  van Lille, Metz, Nancy en Amiens) en de Franse bedrijven.

Grensverleggend en interdisciplinair studeren

12 weken lang, in 7 Belgisch-Franse tandems opgedeeld, onderzoeken de studenten diverse topics uit het HR domein:

  • employer branding
  • instruments de recrutement
  • gestion de talents
  • expatriation

De studenten verleggen hun grenzen letterlijk en figuurlijk. Netwerken wordt een tweede natuur.

De internationale teams van studenten toetsen hun interdisciplinair onderzoek af bij Belgische en Franse bedrijven: een co-creatie die de allerlaatste tendensen binnen HR weergeeft, over de landsgrenzen heen.

Ambassadeurs voor de toekomst!

Virtuele co-creatie wordt een face-to-face realiteit op het tweedaags symposium op de KdG-campus. De verschillende werkgroepen presenteren op een creatieve wijze de resultaten en toekomstperspectieven van de huidige HR-trends voor een indrukwekkende jury (ambassade, belangrijke spelers uit het bedrijfsleven ...).

Als beloning voor het teamwork, de relevantie van het toegepast onderzoek in  HR en de interculturele attitude, ontvangen alle deelnemers een certificaat van de ambassade.