Vakantiewerking Kamp Zuid

 • Kamp Zuid is vakantiewerking voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Gerund door studenten Pedagogie van het Jonge Kind, gecoacht door een coördinator en docenten.
 • Kamp Zuid is in 2020 open in de krokusvakantie, de eerste week van de paasvakantie, de week van 6 juli en de herfstvakantie.
 • Kamp Zuid is er voor kinderen uit de buurt en voor kinderen van personeelsleden en studenten van Campus Zuid.

Bij Kamp Zuid gaan kinderen elke dag op ontdekkingstocht: ze verkennen de studentencampus of de buurt, doen mee aan keuzeactiviteiten of gaan voluit voor vrij spel. Kamp Zuid geeft de kinderen veel autonomie, bewegingsvrijheid én geborgenheid.

Vakantiewerking Kamp Zuid

Voor wie

Kamp Zuid is een vakantiewerking voor kinderen van 2,5 jaar tot en met 12 jaar uit de buurt van Campus Zuid, met bijzondere aandacht voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Daarnaast is de vakantiewerking ook bedoeld voor kinderen van personeelsleden en studenten van op Campus Zuid.

Door wie

Op Kamp Zuid geven de tweede- en derdejaarsstudenten Pedagogie van het Jonge Kind het beste van zichzelf, gecoacht door een gediplomeerd coördinator en docenten.

In de zomervakantie werken we ook met jobstudenten en vrijwilligers.

Voor de studenten is het een leerrijke omgeving waar ze de kans krijgen om te experimenteren in het organiseren van een kwalitatief en pedagogisch aanbod en het leiden van een team of het organiseren van een opvang.

Missie en visie

 • We streven naar kwaliteitsvolle activiteiten. Studenten van Pedagogie van het Jonge Kind hebben kennis en inzicht in pedagogische spelmogelijkheden en weten hoe ze het best inspelen op de behoeften van kinderen.
 • We kiezen activiteiten die aansluiten bij de verschillende leeftijden en interesses van kinderen
 • Kamp Zuid wordt georganiseerd op campus Zuid (zowel buiten als binnen), dit zorgt er voor dat kinderen echt op ontdekking kunnen gaan.
 • Door het grote activiteitenaanbod en de verschillende ruimtes krijgen kinderen veel autonomie, bewegingsvrijheid en de mogelijkheid tot ontwikkeling.
 • We zorgen ervoor dat kinderen zelf keuzes kunnen maken en we werken rond kinderparticipatie.
 • We gaan dagelijks, bij onthaal- en afhaalmomenten, in gesprek met ouders om verbinding te creëren tussen de opvang en thuis.
 • We streven ernaar om in beeld te krijgen wat kinderen leuk vinden en hoe we hier verder op kunnen inspelen. Je kunt mee beslissen over de opvang van je kind. Er wordt altijd naar de eigen krachten en competenties gekeken.

Kamp Zuid in beeld

Marit vindt het hier super tof. Ze wilde zelfs terugkomen zonder vriendinnetje, iets wat ze normaal nooit wil. Ik denk dat ze vooral de keuzemogelijkheden tof vond. Ze was thuis al bezig over wat ze de volgende dag zou kiezen.

mama

De sokpoppen maken vond ik heel leuk want woensdag kwamen wij niet en toen heb ik thuis met mijn zus zelf ook sokpoppen gemaakt. Wel acht.

Arwen, 7 jaar

Ik vind het leuk om hier dingen te doen die ik thuis niet mag. Zo door de gangen lopen boven, dat vond ik leuk.

Gustaaf, 6 jaar

Kinderen én ouders zijn hier welkom. Daarom spreken we iedereen persoonlijk aan, geven we een rondleiding aan nieuwelingen, plaatsen we de balie middenin de Eetbâr zodat elke ouder in de speelruimte komt, organiseren we regelmatig koffie-/thee-/feedbackmomenten voor ouders , delen we elke dag foto’s …

begeleider

Keileuk. Hier zijn ze met weinig kinderen. Ze hebben veel ruimte en er zijn veel begeleiders. Hier worden ze gestimuleerd om mee te doen. Ik heb veel begeleiders creatieve dingen zien doen met de kinderen. Ze worden getriggerd.

papa

Aftermovie vakantiewerking Kamp Zuid | KdG

Een dag op Kamp Zuid

 • 09.00 - 10.00 u.: ontvangst en vrij spelen: ouders zijn welkom om even te blijven hangen tot hun kind zich op zijn gemak voelt en klaar is om te gaan spelen
 • 10.00 - 10.15 u.: tienuurtje
 • 10.15 - 12.15 u.: keuze uit vier activiteiten of vrij spelen
 • 12.15 - 13.00 u.: middageten
 • 13.00 - 15.30 u.: keuze uit vier activiteiten of vrij spelen
 • 15.30 - 16.00 u.: vieruurtje
 • 16.00 - 17.00 u.: vrij spelen

De kinderen spelen binnen en buiten: in de Eetbâr, de sporthal, het atelier, de panoramazaal, de Legostudio, op de binnenplaats, op de konijnenwei …

Elke voor- en namiddag zijn er 4 keuzeactiviteiten, met het accent op beweging, toneel, knutselen en andere 'muzische vorming'. Kleine groepjes, en niet-leeftijdsgebonden: de studenten zorgen voor zoveel variatie dat iedereen er blij van wordt!

Daarnaast kan je ook altijd vrij spelen. En minstens één keer per vakantie doen we een uistap in de buurt."

Inschrijven

Hoeveel kost het?

Je kan per dag inschrijven en elke dag kost 14 euro per kind (7 euro sociaal tarief). 

In de kosten zit een verzekering, een vergoeding voor het verbruiken van materiaal, een tien- en vieruurtje en water.

Je betaalt elke dag via bancontact, op het moment dat je je kind brengt.

Wat breng je mee?

Je brengt zelf een lunchpakket mee.

Wij voorzien een tien- en vieruurtje en water.

Ik schrijf me in voor:

Nog vragen?

Voor meer info kun je altijd mailen naar kampzuid@kdg.be