#wantwijzijnhetwaard, ook Karel de Grote Hogeschool doet mee!

Hogeschoolstudent zijn, dat is het waard. Daarom is het tijd om massaal aandacht te geven aan een massaal probleem. In zeven jaar tijd steeg het aantal hogeschoolstudenten van 85.000 naar 115.000, maar de financiering steeg niet mee. Als gevolg hiervan trekt de overheid amper 5.078 euro uit per student. Wanneer we dit vergelijken met de financiering van 2009, die toen nog 7.000 euro bedroeg, wil dit dus zeggen dat dit een enorm verschil is.

De reputatie van Vlaamse hogescholen is hoog en dat willen we zo houden: het hogeschoolonderwijs in Vlaanderen dreigt haar koppositie binnen Europa te verliezen. De kwaliteit van de Vlaamse opleidingen staat onder druk: hoe lang gaan de Vlaamse hogescholen de hoge opleidingskwaliteit nog kunnen garanderen aan studenten?

Deze situatie is niet langer houdbaar. Daarom nam Karel de Grote Hogeschool op 29 april samen met haar studenten en medewerkers deel aan de massa-openluchtles op de Groenplaats in Antwerpen.

Samen met Artesis Plantijn (AP) Hogeschool, Thomas More en de Hogere Zeevaartschool waren we ondanks de regen en de kou talrijk aanwezig als een front van Antwerpse hogescholen om zo onze stem luid te laten klinken. Tijdens de speech van Kurt Van Eeghem, docent aan de Artesis Plantijn Hogeschool werd de problematische, onhoudbare situatie uitgelegd. Hieruit haalden we deze mooie citaten:

‘Het is fantastisch dat alle hogescholen vandaag actievoeren. Samen staan we sterk.’

‘Het aantal hogeschoolstudenten stijgt, maar de financiering stijgt niet mee. Een onhoudbare situatie.’

‘We vragen de Vlaamse overheid: wat zijn wij waard?’

‘Als je raakt aan het onderwijs, raak je aan de ziel van een land’.

‘De actie van vandaag is geen einde, maar een begin’.

Een mooie afsluiter van deze massa openluchtles. Vind jij ook dat onze hogeschoolstudenten het waard zijn? Vergeet niet om de petitie te tekenen op www.wantwijzijnhetwaard.be en https://www.facebook.com/wantwijzijnhetwaard een like te geven. Zin in meer? Gebruik de #wantwijzijnhetwaard om je stem te laten horen.

#wantwijzijnhetwaard.

 

Artikel door Marianne Michels (studente Cross Media Management) - https://twitter.com/mariannemichels