Afgestudeerd met eigen maatbroekenlabel

Ruben Opheide (25) studeerde af als internationaal ondernemer aan onze hogeschool en runt nu zijn eigen maatbroekenlabel ‘Ruben O’.

“Op drukke dagen ontvang ik tot tien klanten om hun maten op te nemen en een broek te ontwerpen”, vertelt de oud-student. “Tussendoor run ik mijn bedrijf: logistiek, marketing, boekhouding, nieuwe fits en stoffen bekijken.

Tijdens mijn laatste jaar op KdG heb ik mijn eerste bedrijf opgericht. Festivalking, een webwinkel met festivalspullen. Nadien volgde een tweede webwinkel,  Appleberg, dat ook voor andere webwinkels de logistiek verzorgt.

Festivalking en Appleberg zijn intussen verkocht. Ik heb er heel veel mee bijgeleerd, maar het was niet 100% wat ik wilde doen.

Golf is mijn grootste passie – net als vintage golfkledij, maar die kon je alleen in Amerika kopen. Dus heb ik een eigen collectie uitgebracht, Eleffant Golf. Ik werk hiervoor samen met Alain Fache, een derde generatie kleermaker uit het Gentse. Die samenwerking leidde tot Ruben O, mijn label voor maatbroeken.’

Ruben O maakt maatbroeken in alle mogelijke stijlen en afwerkingen – van skinny jeans tot kostuumbroek – in kwaliteitsstoffen die je in de retail niet vindt, voor 160 tot 200 euro. “Wij worden dé referentie in broeken. Ik wil het proces verder verbeteren, onder meer via een configurator op de website en wellicht ook pop-up-stores.”

www.ruben-o.com

Meer weten over 'ondernemen' aan KdG?