KdG Career Center OUDE PAGINA

 • Het KdG Career Center zet in op job happiness van haar Young Professionals.
 • Onder het motto ‘levenslang leren en zelfontwikkeling’ bieden we een professioneel klankbord aan waar onze jonge starters terecht kunnen met vragen en bekommernissen tijdens de eerste jaren aan het werk.
 • Om bedrijven te ondersteunen in hun retentiebeleid voor Young Professionals, ontwikkelde het KdG Career Center een unieke aanpak voor de begeleiding van Young Professionals binnen de bedrijfscontext zelf. We introduceren een groeitraject vanuit de noden van de Young Professionals en de verwachtingen van het bedrijf in kwestie.
 • In het KdG Career Center wisselen onze Young Professionals ervaringen uit met andere Young Professionals of met de partners van het KdG Career Center Network.
 • Ook nadat KdG studenten al afgezwaaid zijn aan de hogeschool, kunnen ze dus terugvallen op een duurzaam netwerk van partners.
 • Het KdG Career Center richt zich naar alle opleidingen Handelswetenschappen & Bedrijfskunde.

Lees het persbericht "KdG Career Center zet in op job happiness van Young Professionals "

Lees het persbericht "VDAB zet KdG Career Center in om hoger opgeleide starters beter te bereiken"

Remote video URL

Wat doen wij nu precies? 

Remote video URL

Hogeropgeleide young professionals in jouw bedrijf?

KdG Young Professionals

Zit je in het tweede of derde jaar van je bacheloropleiding? Wil je nu alvast aan de slag met jouw job happiness om gerichte keuzes te maken voor stages, projecten met bedrijven, expert classes?

Ben je afgestudeerd in een van onze opleidingen Handelswetenschappen & Bedrijfskunde? 

Sta je te popelen om te starten met werken of ben je al aan het werk en stel je jezelf ook wel eens volgende vragen: 

 • Hoe kan ik verder groeien om mijn professionele dromen waar te maken? 
 • Wat wil ik nu precies in een (eerste) job, waar liggen mijn ambities? Hoe neem ik dit mee in mijn jobzoektocht? 
 • Waar sta ik momenteel als professional? 
 • Wat kan mijn ‘next step’ zijn in de organisatie waar ik nu werk? 
 • Is het tijd voor iets nieuws? Hoe pak ik dat aan? 

Tijdens je studies al relevante werkervaring opdoen? Het kan! Met Next Gen Talents.

Remote video URL

Sit back & reflect in het KdG Career Center 

 • Klinken deze vragen je bekend in de oren?
 • Ben je op zoek naar antwoorden?
 • Wil je gericht en actief aan de slag met je ambities, carrièredoelstellingen of work-life-balance?

Dan is het KdG Career Center iets voor jou.

Zet nu je eerste stap naar meer job happiness en maak een afspraak in de Career Room via kdgcareercenter.youcanbook.me
Of wil je gewoon even langskomen? Dat kan. Elke maandag tussen 12 en 13.30 u., lokaal 400, vierde verdieping, campus Groenplaats.

Wat mag je van de Career Room verwachten:

 • een 1-op-1 sessie met een van onze career coaches, waarin we jouw bezorgdheden en vragen bespreken
 • We geven je tips & tricks om zelf aan de slag te gaan met jouw job happiness
 • Het is niet de bedoeling dat wij voor jou op zoek gaan naar een job!
 • Opgelet: wegens vakantie zijn er geen afspraken mogelijk tussen 1/7 en 15/8.

Ons aanbod

Wat heeft het KdG Career Center voor jou als Young Professional in petto?

INTAKE
Ga het gesprek aan met een career coach en schets jouw situatie. Of ga op zoek naar oplossingen voor je bezorgdheden. Maak je je zorgen over jouw work-life-balance? Of ga na wat jouw opgebouwde ervaring nu al waard is! Ga het gesprek aan en beslis nadien of er iets in zit voor jou.

CONNECT
Als je dit wenst, stelt je coach je met plezier voor aan een van onze partners. Een persoonlijk contact met bedrijven, HR-partners, recruiters, opleidingscentra … om je professionele doelen verder te verfijnen.

FEEDBACK
Natuurlijk blijft het niet bij één gesprek of één contact. We volgen je op door het volledige proces heen. Je kan immers bij ons terecht tot 10 jaar na afstuderen!

EXCHANGE
Ben je nieuwsgierig waar andere afgestudeerden terecht zijn gekomen? Of welke stappen zij hebben gezet? In het Young Professionals Network kom je het te weten. Een leuke babbel, een nieuw contact of misschien wel een eerste stap om je professionele verwachtingen scherp te stellen!

INSPIRE
Laat je inspireren door voorbeelden en cases uit de praktijk. Lessons learned en ervaringen van managers en executives uit een brede waaier aan functies en sectoren, vertaald en gericht naar Young Professionals. Boeiende workshops voor en door professionals met tips & tricks om je dromen waar te maken. Want daar gaat het om: jouw ambities, jouw dromen, jouw Happy Me!

Spreekt dit jou aan?

Durf dan de stap te zetten en neem contact op. Het kost je niets, enkel een mailtje naar het KdG Career Center. KdG, de vertrouwde plek waar je jarenlang jezelf ontwikkelde, stap voor stap, samen met vrienden en studiegenoten?

Na je eerste contact word je ook lid van het Young Professionals Network. Zo kan je te weten komen waar andere Young Professionals zijn terecht gekomen.
 

Zet nu je eerste stap naar meer job happiness en maak een afspraak in de Career Room via kdgcareercenter.youcanbook.me.
Of wil je gewoon even langskomen? Dat kan. Elke maandag tussen 12 en 13.30 u., lokaal 400, vierde verdieping, campus Groenplaats.

Wat mag je van de Career Room verwachten:

 • een 1-op-1 sessie met een van onze career coaches, waarin we jouw bezorgdheden en vragen bespreken
 • We geven je tips & tricks om zelf aan de slag te gaan met jouw job happiness
 • Het is niet de bedoeling dat wij voor jou op zoek gaan naar een job!
 • Opgelet: wegens vakantie zijn er geen afspraken mogelijk tussen 1/7 en 15/8.

Download de flyer

(Stage)bedrijven

 • Maken hoger opgeleide Young Professionals deel uit van je dagelijkse werking?
 • Steek je als onderneming veel energie in het aanwerven van gedreven, gemotiveerde jonge werknemers?
 • Streef je er als bedrijf naar om jonge starters te binden, te motiveren, groeikansen te bieden? Zet je in op gelukkige werknemers die kunnen groeien in het bedrijf i.p.v. het te verlaten?
 • Heb je ook het gevoel dat de traditionele aanpak voor de begeleiding van jonge werknemers old school is geworden en niet meer werkt?
 • Ben je van mening dat een neutrale partner met inzicht in de leefwereld en ambities van Young Professionals én met expertise in Human Resources, het onboarding- en retentiebeleid van jonge werknemers kan ondersteunen?

Het KdG Career Center ontwikkelde, vanuit haar rol als maatschappelijk dienstverlener, een unieke methodologie voor de begeleiding van jonge hoger opgeleide werknemers tijdens de eerste jaren dat ze aan de slag zijn. Met deze methodologie als leidraad, zetten we een begeleidingstraject uit op maat van het bedrijf en de Young Professionals in kwestie.

Het ultieme doel? Zelfbewuste, toegewijde Young Professionals met een uitgesproken job happiness, die zich verbonden voelen met het bedrijf.
Een positieve impact op motivatie en rendement.

Wat kan je verwachten van het KdG Career Center:

 • Tips & tricks over communicatie, feedback, motivatoren, innovatiepotentieel,…
 • Trainingen (on site of online) over drivers, noden en verwachtingen van Young Professionals en hoe hier als onderneming actief mee aan de slag te gaan
 • Mentoringtrajecten voor Young Professionals binnen jouw onderneming
 • Advies voor het optimaliseren van begeleidingsinitiatieven volgens de noden van Young Professionals en de verwachtingen binnen jouw onderneming

Speelt de schaarste van jong talent op de arbeidsmarkt jouw organisatie ook parten? Dan biedt Next Gen Talents de oplossing. Schakel gemotiveerde student consultants in om projecten en taken met succes af te ronden binnen jouw organisatie! 

Partners

 • Ben je als onderneming actief in Human Resources Management of zet je als onderneming sterk in op de juiste match tussen werknemer en werkgever?
 • Bied je dienstverlening of opleidingen aan die jonge werknemers sterker kunnen maken in het zetten van carrièrestappen?
 • Vormen mentale gezondheid en een goede work-life-balance mee de key values van je HR-beleid?
 • Of kunnen Young Professionals bij jou terecht voor de eerste stappen in het ondernemerschap, of voor het oprichten van een zelfstandige activiteit?
 • Behoren hoger opgeleide Young Professionals tot jouw doelgroep?
 • Vind je het een troef om hoger opgeleide Young Professionals makkelijker te kunnen bereiken?
 • Zet je als bedrijf graag in op samenwerking, win-win, kennisdeling?

Contacteer ons en misschien komt jouw bedrijf wel in aanmerking als partner.

Onze partners zijn lid van het Young Professionals Network – een netwerk van hoger opgeleide ambitieuze en zelfbewuste jonge professionals.

Wij brengen Young Professionals op een gerichte en persoonlijke manier in contact met onze partners.

Op vraag van zijn Young Professionals organiseren we samen met onze partners gerichte netwerksessies en workshops.

Onze partners

Over het KdG Career Center

Inzicht in professionele zelfontplooiing en carrièremogelijkheden, en een gezonde work-life-balance zijn de bouwstenen van het KdG Career Center. Het centrale doel is een hoge jobtevredenheid en ‘joie de vivre’ van onze KdG Young Professionals.

Maatschappelijke context

Vanuit zijn rol als maatschappelijk dienstverlener, wil KdG een antwoord bieden op belangrijke maatschappelijke tendensen: jonge werknemers veranderen vaak van job, kampen op steeds jongere leeftijd met symptomen van bore- en burn-out en weten vaak niet – of te laat – waar ze terecht kunnen voor de juiste begeleiding of advies … Deze dompers in hun (vaak prille) carrière brengen bovendien hoge maatschappelijke en economische kosten met zich mee en dragen bij tot een hoog personeelsverloop bij jonge werknemers. Redenen genoeg om hier proactief iets aan te doen.

Blijvende brug tussen onderwijs en werkveld

In het KdG Career Center bundelen KdG, HR Service Providers en (stage)bedrijven de krachten om Young Professionals te begeleiden bij hun eerste werkervaringen. De Young Professionals doorlopen een traject van zelfanalyse, coaching en personal matchmaking. Daarnaast wisselen ze ervaringen uit. Ook nadat onze studenten al afgezwaaid zijn aan de hogeschool, kunnen ze dus terugvallen op een duurzaam netwerk van partners uit het onderwijs en werkveld.

Onder het motto ‘levenslang leren en zelfontwikkeling’, coachen we KdG Young Professionals gedurende de eerste 10 jaar op de arbeidsmarkt.

Lees het persbericht

CONNECT
Neemt de Young Professional zelf het initiatief, dan gaat hij/zij het gesprek aan met onze career coach. We brengen de eigen situatie, behoeften en ambities in kaart. Indien wenselijk, introduceren we de Young Professional bij een van onze Partners. Nadien volgt de nodige terugkoppeling om de volgende stap te bepalen.

MENTOR
Ook de onderneming waar de KdG Young Professional actief is, kan het initiatief nemen. Ze biedt haar jonge werknemers dan de kans om terug te koppelen met een neutraal klankbord om de professionele bezorgdheden te bespreken. Dat kadert in het begeleidingstraject en retentiebeleid van jonge werknemers binnen de organisatie.

EXCHANGE & INSPIRE
Een derde belangrijke pijler is ervaringsuitwisseling met andere Young Professionals. Dat draagt rechtstreeks bij tot het bewuster omgaan met carrièredoelstellingen en het welbevinden van de Young Professional. We faciliteren via gerichte netwerkinitiatieven en workshops het onderling uitwisselen van ervaringen en het pro-actief omgaan met mogelijke valkuilen.

u@work Management & IT - vacatures

Ben je als student of young professional op zoek naar vacatures of wens je als bedrijf een vacature te plaatsen voor starter uit een van volgende opleidingen:

 • Office Management: Event- en Projectmanagement, Cross Media Management, Human Resources for Business en Business & Languages
 • Bedrijfsmanagement: Accountancy & Fiscaliteit, Logistiek Management, Rechtspraktijk, Marketing, Financie- en Verzekeringswezen, Internationaal Ondernemen en KMO Management
 • Toegepaste Informatica: Applicatieontwikkeling, Softwaremanagement en Systeem- en Netwerkbeheer

Neem een kijkje op ‘u @ work Management & IT – vacatures’. Is het je eerste bezoek aan u @ work? Maak dan eerst een account aan.

Toegang tot u@work Management & IT – vacatures

u@work Office Management - stages en projecten

De opleiding Office Management (Event- en Projectmanagement, Cross Media Management, Business & Languages, HR for Business) werkt voor de contacten met bedrijfspartners met het platform u @ work van JobTeaser.

Studenten en bedrijfspartners kunnen hier terecht voor de consultancy-opdracht in het tweede jaar en de afstudeerstages in het derde jaar. Ook na afstuderen kunnen onze Young Professionals gebruik maken van dit platform voor vacatures en jobevenementen.

Het platform u @ work biedt:

 • Bedrijfsinformatie van de partnerbedrijven van de opleidingen Office Management
 • me @ work evenementen (o.m. One Day Conference)
 • Afstudeerstages
 • Bedrijfspartners voor de Consultancy Opdracht
 • Bedrijfsprojecten en -cases

Toegang tot u@work Office Management – stages en projecten