KdG lanceert Micro Degrees: mini-cursussen informatica

KdG pakt als eerste Vlaamse hogeschool uit met ‘Micro Degrees’

Om de kloof te dichten tussen de gevraagde profielen op de arbeidsmarkt en de diploma’s van gisteren bieden we verteerbare blokken Toegepaste Informatica aan. Die studeer je op eigen tempo in één academiejaar en leveren een relevant certificaat op.

“Een moderne investering in jezelf met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding”, zegt opleidingshoofd Koen Schram.

De opleiding Toegepaste Informatica werd onderverdeeld in logische en afgebakende onderdelen die je studeert aan de hand van ‘Blended Learning’. Een mix van leer- en begeleidingsvormen, waarbij je optimaal gebruik maakt van digitale technologie: zelfstudiemateriaal voor wat op eigen tempo kan en digitale contactmomenten voor interactie vanop afstand met docenten en medestudenten. Enkel voor een beperkt aantal lessen en voor examens kom je naar de campus Groenplaats, pal in het centrum van Antwerpen. Momenteel studeert al een 90-tal studenten via Blended Learning.

“We krijgen al langer de vraag van bedrijven om mensen bij te scholen”, vertelt het opleidingshoofd. “Voor wie een carrièreswitch wil maken of op termijn wil doorgroeien, lanceren we dit traject. Wie een opleiding volgde bij bv. VDAB of CVO vindt moeilijk de weg naar de hogeschool omdat het een alles-of-niets-constructie is. Met de Micro Degrees kunnen ook zij kiezen voor deelcertificaten.”

Wie echt de smaak te pakken heeft, kan de verschillende Micro Degrees samenleggen met stage-ervaring en een eindwerk tot een bachelordiploma toegepaste informatica. “Werk gegarandeerd, want onze afgestudeerden hebben na maximum 2 maanden een job”, aldus Koen Schram.