Welke LEGO-sets vind je in onze studio?

Maak van LEGO® Education een krachtige nieuwe tool in jouw lessen. Tijdens onze workshops leer je de verschillende LEGO-pakketten te integreren in jouw lessenpakket.

WeDo 2.0

Doelgroep: lager onderwijs

LEGO® Education WeDo 2.0 geeft leerlingen van de lagere school de kans om abstracte concepten concreet te maken met speelse en tastbare elementen. Zo worden de leerlingen ingeleid tot wetenschappelijke principes, computationeel denken en engineering. Ze bouwen eenvoudige robots die kunnen reageren op de omgeving.

Voor workshops met deze LEGO-set op de eigen school dienen de deelnemers zelf laptops met bepaalde systeemvereisten te voorzien. Niet zeker of je de geschikte devices kan voorzien? Mail legostudio@kdg.be

Machines and Mechanisms

Doelgroep: lager en secundair onderwijs

Met deze set onderzoeken en ontwerpen leerlingen, eenvoudige aangestuurde machines en structuren. Bij uitbreiding  onderzoeken de leerlingen de werking van hernieuwbare energie en pneumatica. Met deze set kan je naast zeer eenvoudige constructies ook geavanceerde begrippen binnen STEM kaderen.

StoryStarter

Doelgroep: lager onderwijs

Met StoryStarter maken, bouwen en produceren leerlingen samen hun zelfgeschreven verhalen. Met behulp van grondplaten, stenen en speciale elementen kunnen leerlingen hun verhaal scène voor scène opbouwen en hun ideeën tot leven brengen. Als ze klaar zijn, kunnen ze de Software Visualizer gebruiken om hun eigen verhaal in uiteenlopende visuele stijlen te schrijven en daarin beelden van de door hen gemaakte scènes te importeren.

Voor workshops met deze LEGO-set op de eigen school dienen de deelnemers zelf laptops met bepaalde systeemvereisten te voorzien. Niet zeker of je de geschikte devices kan voorzien? Mail legostudio@kdg.be

Math Train

Doelgroep: kleuteronderwijs

Kinderen vanaf 2,5 jaar ontdekken spelenderwijs tellen, leren patronen herkennen en andere eenvoudige berekeningen te maken. Aan de hand van de kraan kunnen ook eenvoudige systemen aan bod komen. Basisproblemen kunnen op een creatieve en visuele manier opgelost worden door de allerkleinsten.

STEAM Park

Doelgroep: kleuteronderwijs

STEAM Park van LEGO® Education is gebaseerd op de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en hun gedrevenheid om te willen creëren, verkennen en onderzoeken. Met STEAM Park kunnen leerkrachten vanaf de instapklas of zelfs begeleiders in de kinderopvang kinderen laten kennismaken met STEAM. Het aangeboren instinct om te verkennen, experimenteren, observeren en spelen wordt steeds weer geprikkeld terwijl ze attracties, spelletjes en scènes bedenken.

Animal Bingo

Doelgroep: kleuteronderwijs

“Iedereen is een winnaar!” Met dit in het achterhoofd leren we kinderen omgaan met het werken in groep, spelregels volgen, op je beurt wachten en dit alles met als resultaat je eigen kleurrijk diertje te kunnen bouwen. Het herkennen van kleuren en vormen zijn vaardigheden die bij onze allerkleinsten spelenderwijs opgepikt worden.

StoryTales

Doelgroep: kleuteronderwijs

Creativiteit, verbeelding en taalontwikkeling staan hier centraal. Kinderen maken vanaf een erg jonge leeftijd kennis met vaardigheden als luisteren, vertellen en rollenspel. Elk kind kan zijn of haar verhaal vertellen aan de hand van StoryTales.

Tech Machines

Doelgroep: kleuteronderwijs

Tech Machines is ontworpen om de fijne motoriek te ontwikkelen, machines te ontdekken en technische vaardigheden aan te leren. Vaardigheden zoals het uitwisselen van ideeën, luisteractiviteiten, bespreken van maatschappelijke functies en verantwoordelijkheden worden hierbij ook geprikkeld.

Café+

Doelgroep: kleuteronderwijs

Laat de kinderen vanaf de kleuterschool veel plezier ervaren bij het creëren van prachtige recepten, terwijl ze leren over verschillende concepten.

Tubes Experiment Set

Doelgroep: kinderen vanaf 1,5 jaar

Onze allerkleinsten kunnen al vanaf 1,5 jaar experimenteren in onze LEGO Studio. Kinderen onderzoeken graag hoe dingen werken. Deze uitgebreide DUPLO buizen set geeft ze alle mogelijkheden om te onderzoeken en te experimenteren. De buizen kunnen aan elkaar gezet worden tot kleurrijke dieren of andere originele bouwwerken.