Ons amai-project krijgt go!

Ook dit jaar is er weer een project van KdG geselecteerd om middelen te ontvangen van amai! MySpeech is een project van het onderzoekscentrum Toekomstgedreven Onderwijs Ze ontwikkelen een tool die leerkrachten helpt in de klas. Lees er hieronder meer over. En inderdaad, amai! Daar zijn we trots op.

Amai! stimuleert en ondersteunt projecten van experten en burgers die met artificiële intelligentie een antwoord bieden op een maatschappelijke vraag.

 

MySpeech

Lesgeven in een klas met leerlingen die Nederlands niet als thuistaal hebben, is geen gemakkelijke opdracht. Spreek je wel helder, traag genoeg, met de juiste woorden? KdG werkt aan een tool om leerkrachten hierin te ondersteunen. MySpeech geeft leerkrachten live tijdens de les feedback op hun taalgebruik en zaken als tempo en volume. Leerlingen worden zo nog beter ondersteund in de les.

Samen met haar partner Faktion ontwikkelt ons onderzoekscentrum Toekomstgedreven Onderwijs deze intelligente tool die voortbouwt op MyT Learning, de tool voor anderstalige leerlingen die lessen live ondertitelt in het Nederlands. Samen zijn ze een krachtig hulpmiddel voor beter begrip van de lesinhoud en beheersing van het Nederlands.

Remote video URL

Amai!

Het project amai! wil burgers betrekken bij de ontwikkeling van artificiële intelligentie. Dat doet ze door AI-experts en burgers samen te brengen rond 4 thema’s: klimaat & milieu, mobiliteit, gezondheid, werk.

Voor elk thema wordt een slimme AI-oplossing ontwikkeld op basis van een maatschappelijk relevante vraag. Het ontwikkelen van die AI-oplossing gaat steeds in overleg met burgers, AI-experts en experts op het gebied van het thema.

Remote video URL

Meer weten, samenwerken of een persvraag?

Je kan bij ons onderzoekscentrum Toekomstgedreven Onderwijs bijvoorbeeld terecht voor:

  • Ondersteuning in kwaliteitsvol onderwijs vanuit de (groot)stedelijke context.
  • Expertise in duurzaam onderwijs, schoolleiderschap en diversiteitscompetenties van schoolteams.

Contacteer ons vrijblijvend