Buddy@School

Buddy@School biedt een boeiend project voor studenten in de opleidingen Orthopedagogie, Sociaal werk, EBA(K)LO, EBASO, en het graduaat Maatschappelijk werk.

Hier krijg je de kans om anderstalige nieuwkomers in het basisonderwijs te ondersteunen en een verschil te maken in hun schoolervaring. We gaan in gesprek waarbij we ervaringen delen, van elkaar leren en interprofessioneel samenwerken.

Het is een kans om niet alleen je vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om een positieve impact te hebben op de onderwijservaring van nieuwkomers.

Remote video URL

Ontmoet Félix en ontdek zijn inspirerende reis als Buddy@School.

Hoe werkt Buddy@School?

Jij helpt nieuwkomers ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen, waarvan ze dromen en wat ze willen worden. Dit doen we op verschillende manieren: samen Nederlands oefenen, op zoek gaan naar leuke hobby's, de stad verkennen, de bibliotheek bezoeken en samen huiswerk maken. Door deze activiteiten groeit het zelfvertrouwen van de kinderen aanzienlijk.

Tussen november en mei dompel je jezelf onder in de leefwereld van het kind. Dit is het ideale moment voor ouders om vragen te stellen over het Belgisch onderwijssysteem. Als buddy heb jij regelmatig contact met de school en neem je indien mogelijk deel aan oudercontacten. Zo fungeer je als brug tussen de school en de ouders.

Waarom Kiezen voor Buddy@School?

  • Maak echt een verschil voor anderstalige nieuwkomers.
  • Stap uit je comfortzone en leer werken met verschillende culturen.
  • Wees een steunpilaar voor zowel de kinderen als de ouders.
  • Breng verbinding tot stand tussen het gezin en de school.
  • Leer de context en de leefwereld van de kinderen kennen en groei uit tot een betere professional.
  • Met Buddy@School gaan we samen op weg naar gelijke onderwijskansen!

Voor Wie?

Studenten uit het derde jaar Sociaal Werk, Orthopedagogie, Lager Onderwijs, Secundair Onderwijs (inclusief de verkorte programma's) en het eerste jaar van graduaat maatschappelijk werk kunnen zich hiervoor aanmelden.

Verdien Studiepunten

Buddy@School is een interdisciplinair keuzevak ter waarde van 3 studiepunten. Je engageert je van oktober tot mei.

Meer weten?

Wil je meer informatie of je aanmelden voor dit inspirerende programma? Neem dan contact op met Aïcha Ajhnejh via e-mail: aicha.ajhnejh@kdg.be.

Word vandaag nog een Buddy en laat je positieve impact in de wereld zien!

Student helpt kind
Student helpt kind