-
Op 5 maart kom je met je klas op bezoek op een campus van KdG.
-
Je kan dan 2 proeflessen en een rondleiding volgen. Maak hieronder je keuze.
-
Zo leer je alvast onze opleidingen en campussen kennen. Veel plezier!
Dagindeling
- 08.30 tot 08.45 u.: Onthaal
- 08.45 tot 09.45 u.: Rondleiding of les
- 09.45 tot 10.00 u.: Pauze
- 10.00 tot 11.00 u.: Rondleiding of les
- 11.00 tot 11.15 u. Pauze
- 11.15 tot 12.15 u.: Rondleiding of les
Vakken
- Je kiest 2 vakken op dezelfde campus.
- Daarnaast krijg je ook een rondleiding.
Je krijgt een dag op voorhand via mail de planning van je activiteiten toegestuurd.
Bedrijfsmanagement
Accountancy-Fiscaliteit: Reis rond de boekhouding
Maak kennis met de eerste boekhoudtaken, de cijfers in de boekhouding en hun betekenis daarachter.
Financiën & Verzekeringen: Op kot gaan
Waarop moet je letten bij het afsluiten van een huurcontract? Welke risicio's moet je verzekeren? En hoe beheer je je budget op kot? In Financiën en Verzekeringen leer je alles over het huren, verzekeren en budgetteren van een kot.
Internationaal Ondernemen: Met je onderneming naar het buitenland
Waarom waagt een onderneming zich aan een buitenlands avontuur? Wat is het belang van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen? Van de classificatiecriteria van buitenlandse markten tot cultuurverschillen bij internationaal zaken doen, dat kom je allemaal te weten in deze eerste les.
KMO Management: Impact creëren
Tijdens deze les laten we je aan de hand van een business case ervaren hoe je als toekomstig manager of voor je eigen zaak duurzame impact kunt creëren. Zo krijg je een voorproefje van hoe jij later mee het verschil kan maken.
Marketing: Copywriting
Schuilt er een copywriter in jou? Je ontdekt het wanneer je vlot en wervend leert schrijven. Radiospot, website, persbericht of direct mail? Schrijven maar.
Rechtspraktijk: Recht erop?
Wat je ook onderneemt in je leven, op je doen en laten zijn er rechtsregels van toepassing. Tijdens deze les maak je kennis met verschillende rechtsdomeinen en ontrafel je zelf enkele juridische cases. Je zoekt antwoorden in wetten, vonnissen én in de kleine lettertjes van een contract.
Supply Chain Management: Dynamiek van logistiek en internationale handel
Ben je enthousiast om een belangrijke rol te spelen in het logistieke hart van Vlaanderen, aangedreven door e-commerce en duurzaamheidsdoelen? Stap in de spannende wereld van Supply Chain Management. Deze opleiding is ideaal voor jou als je geboeid bent door internationale handel, organisatie, planning, transport en opslag. Begin hier jouw pad in het efficiënt en milieuvriendelijk verbinden van de wereld. Ben jij er klaar voor?
International Business Management
Global Business: An Introduction to Business Ethics
Wat maakt een (zakelijke) beslissing goed of fout? Wat is 'goed' en 'fout'? Laten we eens kijken naar enkele uitdagende situaties waarin je beslissingen moet nemen over zaken die anderen zullen beïnvloeden. (Deze les wordt in het engels gegeven).
Global Supply Chain Management: Supply Chain Dynamics, The Decision Impact Quest
Stap in de schoenen van een supply chain-specialist en ontdek de onderlinge verbondenheid van elke stap in de supply chain. Tijdens deze zoektocht kom je voor een aantal uitdagingen te staan, maar wees niet bang - je zult onderweg bondgenoten tegenkomen die je de weg kunnen wijzen. (Deze les wordt in het engels gegeven).
International Entrepreneurship: To Race or not to Race - Decision Making Under Uncertainty
Dit is een businessgame waarin je moet beslissen of je team meedoet aan de autorace van aanstaande zondag. Het draait allemaal om het nemen van beslissingen onder onzekerheid, een vaardigheid die je nodig zult hebben als ondernemer. Doe met ons mee en ervaar dat deze opleiding de place to be is voor jou de komende 3 jaar. (Deze les wordt in het engels gegeven).
Organisatie en Management
Business & Languages: Engelse Communicatie
Verbeter je communicatievaardigheden met deze cursus Engelse Communicatie. Ontdek de kracht van jezelf zelfverzekerd en creatief uitdrukken. Deze dynamische les combineert plezier met leren en maakt van taalbeheersing een avontuur. Jouw reis naar zelfverzekerde communicatie begint hier. (Deze les wordt in het engels gegeven).
Cross Media Management: Digital Strategy
(traject)
Of het nu gaat om het optimaliseren van je online aanwezigheid (site, e-shop ...), het creëren van boeiende content (vlog, podcast, video ...) of het slim inzetten van sociale media (TikTok, Facebook, Instagram ...), een doordachte digitale strategie is de sleutel tot succes in dit digitale tijdperk.
Als potentiele digitaal marketing strateeg bekijken we waar en hoe jij je tijd zelf online doorbrengt, en wat we daar als strategen mee kunnen doen. Tenslotte bekijken we samen enkele sterke voorbeelden die jullie kunnen inspireren.
Event & Project Management: Event Marketing
Van Rock Werchter over Tomorrowland naar Burning Man. Een event succesvol maken omvat vandaag de dag veel meer dan het boeken van artiesten. Je moet ook ME-xperiences en WE-xperiences creëren. Experiences die waardevol zijn voor het realtime-event én het conversatie-event.
Toegepaste Informatica
Toegepaste Informatica: Embedded Programming
Steeds meer toestellen worden 'smart': televisies, thermostaten, uurwerken, frigo's ... Smart devices worden meestal geprogrammeerd in de taal C. In het eerste deel van de les analyseren we zo'n C-programma voor een smart device en passen we het aan. Tijdens het tweede lesgedeelte gaan we samen kijken hoe computernetwerken misbruikt kunnen worden door cybercriminelen aan de hand van 'denial of service attacks'.
Extra: Speeddate met bedrijven
Speeddate 1
(opleidingen Accountancy-Fiscaliteit, Internationaal Ondernemen, Organisatie & Management, Supply Chain Management en Toegepaste Informatica)
Speeddate-gewijs ga je in gesprek met medewerkers van bedrijven waar je zou kunnen starten na het afronden van volgende opleidingen:
- Accountancy-Fiscaliteit
- Internationaal Ondernemen
- Organisatie & Management
- Supply Chain Management
- Toegepaste Informatica
Speeddate 2
(opleidingen Financie- en Verzekeringswezen, International Business Management, Organisatie & Management, KMO-Management en Toegepaste Informatica)
Speeddate-gewijs ga je in gesprek met medewerkers van bedrijven waar je zou kunnen starten na het afronden van volgende opleidingen:
- Financie- en Verzekeringswezen
- International Business Management
- KMO-Management
- Organisatie & Management
- Toegepaste Informatica
Speeddate 3
(opleidingen International Business Management, Marketing, Organisatie & Management, Rechtspraktijk en Toegepaste Informatica)
Speeddate-gewijs ga je in gesprek met medewerkers van bedrijven waar je zou kunnen starten na het afronden van volgende opleidingen:
- International Business Management
- Marketing
- Organisatie & Management
- Rechtspraktijk
- Toegepaste Informatica
Wetenschappen en Technologie
Autotechnologie: Zonder sleutel je auto in
Hoe geraak je zonder sleutel de auto in? Hoe kan relay hacking tegen diefstal beschermen? En waarvoor gebruik je een picoscope?
Biomedische Laboratoriumtechnologie: Microbiologie
Te klein om met het blote oog te zien, maar mateloos interessant. Duik mee in de wereld van de micro-organismen.
Chemie: Chemische analyses & ontploffingsgevaar in het proces
We maken de vertaling tussen een technische tekening van een chemische fabriek en het proces zoals ze in de VR-omgeving staat. Vervolgens manipuleren we de installatie, sluiten we kleppen, vervangen we een filter, leggen we een pomp stil ... En dat alles, terwijl we hopelijk de installatie niet laten ontploffen. Als die missie veilig volbracht is, nemen we je mee in de wereld van de chemische analyses.
Internet of Things: Arduino in een klein doosje
(graduaatsopleiding )
Via het internet kijken hoe warm je kamer is? Met deze les leer je hoe je zoiets zelf in elkaar steekt.
Multimedia & Creatieve Technologie: Leer ons FABLAB kennen!
3D-printen, podcaststudio, VR-ruimte ... ontdek wat er allemaal gebeurt in het Fablab.
Voertuigtechnieken: Actief luisteren op Ibiza
(graduaatsopleiding )
Actief luisteren is sowieso een mooie kwaliteit om te beheersen, maar hoe helpt dit jou als diagnosetechnieker tijdens het werken aan het hydraulisch remsysteem? Ontdek het hier.
Gezondheid
Verpleegkunde: Het hart, de spier die ons in leven houdt
Het hart, amper zo groot als een vuist en toch de motor van ons lichaam. Tijdens deze interactieve sessie duiken we met VR-brillen – letterlijk en figuurlijk – tot diep in het hart.
Vroedkunde: Van kinderwens tot zwangerschap
Van het ontstaan van een kinderwens tot het beleven van een zwangerschap. Hoe verloopt dit fascinerede proces? Tijdens deze les zoomen we in op de taken die een vroedvrouw hierbij op zich neemt.
Onderwijs
Leraar Kleuter: Kleuters, wiskunde en muziek. Kan dat?
We nemen je mee in de wereld van kleuters. Je ontdekt wat je met muziek kan doen in de klas en steekt ideeën op over hoe je kleuters al spelend in aanraking brengt met wiskunde.
Leraar Lager: Wiskunde en drama op de lagere school
Leerkrachten lager onderwijs zijn van alle markten thuis. Zingen, tellen en een beetje Frans. We nemen je mee in een wiskundeles en een les drama op de lagere school.
Leraar Secundair: Leren en ontwikkelen
Ben je wie je bent door je opvoeding of bepalen je genen dat vooral? Hoe werken onze hersenen en ons geheugen? En waarom zegt mijn leerkracht dat herhaling belangrijk is?
Welzijn
Human Resources Management: Het leven op de werkvloer
Tijdens deze les ontdek je hoe je rekening houdt met het welzijn van werknemers en hoe je inclusiviteit bevordert op de werkplek. Maak kennis met de vele kanten van Human Resources Management.
Maatschappelijk Werk: Van klacht naar kracht, start als maatschappelijk werker
(graduaatsopleiding)
Een eerste open blik op maatschappelijk werk. Samen gaan we op een interactieve manier op zoek naar de hulpvragen van mensen waarmee je zal werken.
Orthopedagogie: Van diagnose tot stoornis
Op een interactieve manier leer je hoe diagnoses worden gesteld bij specifieke doelgroepen. Daarnaast ontdek je hoe je als orthopedagoog personen met een autismespectrumstoornis kan ondersteunen in het dagelijks leven.
Pedagogie van het Jonge Kind: Kijken door de ogen van kinderen
Wat is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar? We leren je kijken vanuit het perspectief van een kind zodat je als pedagogisch ondersteuner ontdekt wat écht belangrijk is.
Sociaal Werk: Wat is dat?
Ontdek wat Sociaal Werk écht is en ga aan de slag met de vaardigheden die je als sociaal werker onder de knie moet hebben. In kleine groep maken we kennis met SWLab, het hoofdvak van het eerste jaar.