KdG-student als enige mee op handelsmissie naar Rusland

Stad Antwerpen organiseerde samen met Port of Antwerp en Antwerp World Diamond Centre (AWDC) een handelsmissie naar Rusland van 22 tot 28 april 2018. Aanleiding is de zestigste verjaardag van de vriendschapsband tussen Antwerpen en Sint-Petersburg. Burgemeester Bart de Wever leidde de missie.

Laatstejaarsstudent Internationaal Ondernemen aan KdG, Jan Poels, nam als enige student deel aan de missie voor zijn afstudeerproject: “Ik besef dat dit een unieke kans is”, getuigt de student. “Ik werk 16 weken een project uit voor een bedrijf en deze handelsmissie sluit daar perfect bij aan. Voorafgaand aan deze handelsmissie bezocht ik in Rusland al enkele ondernemers en het lokale FIT-kantoor (Flanders Investment & Trade) in Sint-Petersburg.”

“Concreet ga ik voor het bedrijf ‘Antwerp Metal Logistics’ – een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in staal en projectlading – uitzoeken wat de opportuniteiten zijn op de Russische markt. Ik maak het business plan op en als er genoeg opties zijn, dan zal het bedrijf de logistieke diensten ook aanbieden voor klanten in Rusland.”