Afstudeerrichting van de professionele bachelor Bedrijfsmanagement
-
Jij bent geen dromer, want jij zet jouw idee altijd meteen om in de realiteit en neemt maar al te graag initiatief. Kortom: je barst van de ondernemingszin.
-
Je brengt bijna 40% van je opleidingstijd in bedrijven door.
-
Stage in Hamburg, afstudeerproject in Milaan? Je helemaal onderdompelen in een andere taal en cultuur is een must in deze opleiding.
-
In het derde jaar ga je voluit voor een bedrijfsproject of je eigen onderneming.
-
Gespreide evaluaties en examens, je komt nooit voor grote verrassingen te staan.
-
Je kunt deze opleiding ook in het Engels volgen, samen met studenten uit de hele wereld: International Entrepreneurship.
Al gekozen? Start je inschrijving
Meer weten over deze opleiding?
- Infodag op zaterdag 15 maart: ontvang een reminder
- Volg een les mee
- Chat met Enrique of Zoe, studenten Internationaal Ondernemen
- Download of bestel een brochure
Hoe ziet de opleiding eruit?
- Internationaal Ondernemen is een afstudeerrichting van de bachelor Bedrijfsmanagement.
- Er is geen gemeenschappelijk jaar, je kiest meteen waar je focus ligt.
Eerste jaar
- Je krijgt een brede economische vorming en leert de belangrijkste principes van onder andere marketing, sales en finance.
- Vier hoofdthema’s: visie op ondernemerschap, het ondernemingsplan, de startende onderneming en het managen van groei.
- Talen zijn van bij de start belangrijk.
Tweede jaar
- Met een stage en vakken als Innovatief ondernemen en Ondernemingsstrategie zetten we je op weg om het te maken als ondernemer.
- Die stage doe je maar liefst 12 weken lang in binnen- of buitenland, en dat in een echt bedrijf als echte collega.
Derde jaar
- Je afstudeerproject – bij voorkeur in het buitenland - staat centraal. Hier ga je een strategisch bedrijfsproject uitvoeren in een internationaal georiënteerd bedrijf of begin je jouw eigen onderneming. Ook hier kies je volledig zelf of dat in periode 1 en 2 of 3 en 4 is!
Vakken en studiepunten - van theorie naar praktijk
Small business project
(8)
Zelf met je team van medestudenten een onderneming opzetten? In SBP ga je aan de slag met de kennis uit andere vakken om ondernemen in de praktijk te ervaren!
Accountancy
(5)
Als internationaal ondernemer dien je de financiële cijfers achter je activiteiten te begrijpen. Je leert boekhouden en een jaarrekening lezen.
Bedrijfseconomie
(5)
Je bestudeert belangrijke economische principes zoals prijsvorming, monetair beleid, wisselkoersen en conjunctuur. Je maakt kennis met de organisatie van onze arbeidsmarkt en je werpt ook een blik op de actuele (internationale) evoluties.
Inleiding tot het recht
(5)
Je bestudeert de staatsstructuren in het federale België en Europa, ontdekt de gerechtelijke structuur van ons land en leert de belangrijkste rechtsregels van het burgerlijke recht en het handelsrecht.
Management en communicatie: zelfmanagement
(5)
Soft skills zijn onmisbaar voor iedere professional. Daarom leer je jezelf beter kennen met je zelfmanagementportfolio. Je brengt je sterke eigenschappen in kaart en zet die naast je werkpunten. Daarna werk je een actieplan uit en ga je met je sterktes én zwaktes aan de slag. Samen met je lector-coach breng je zo jouw communicatie- en managementvaardigheden tot een stevig professioneel niveau.
Bedrijfsmanagement
(3)
Je maakt kennis met de geschiedenis van organisaties en managementprincipes, waarbij de invloed van de externe omgeving en strategisch denken centraal staan. We verkennen de cruciale elementen van samenwerking, motivatie, besluitvorming, besturing, Human Resource Management en organisatieverandering. Zo bereiden we je voorop een effectieve en succesvolle rol in het bedrijfsleven met een mooie mix van theorie en praktijk op basis van actuele cases.
Marketing
(4)
Waarom koop jij als consument dat ene product? Op welke manieren kan je jouw merk tot aan de consument brengen en vertrouwen winnen? Dat en zoveel meer zie je hier!
Excel
(3)
Je leert efficiënt werken met grote en kleine hoeveelheden gegevens. Je kan spreadsheets correct maken, interpreteren en gebruiken. Daarnaast zie je ook hoe je duidelijke overzichten en grafieken maakt.
Financieel management
(3)
Is je bedrijfsidee financieel haalbaar? Wil je investeerders overtuigen om met jou in zee te gaan? Stel een goed onderbouwd financieel plan op!
Zijn je handelspartners financieel gezond? Raadpleeg en analyseer hun jaarrekening!
Internationaal ondernemen
(4)
Wat is internationaal ondernemen, wie zijn de spelers op de internationale markt, wat zijn hun motivaties tot internationaal ondernemen en waar naartoe en wanneer wordt de stap tot internationaal ondernemen gezet? Verder worden zowel de culturele, economische, juridische, politieke en financiële risico’s die verbonden zijn aan internationaal ondernemen grondig uitgediept. Er wordt ook gekeken naar mogelijke strategieën die de internationale ondernemer kan hanteren: van welke strategische allianties er kunnen worden aangegaan tot welke verdienmodellen zijn toepasbaar. Daarnaast wordt ook stilgestaan bij duurzaamheid binnen een internationale context.
Supply chain management
(3)
Je leert logistieke voorspellingen maken en deze te laten overgaan in verkopen. Daarnaast bekijk je hoe een bedrijf de voorraad kan plannen en beheren via aankopen of productie.
Engels
(5)
This self-study course takes you on a journey towards being able to use complex and compound sentences in any professional situation. Your lecturers are your coaches and assessors to make sure you take charge of your own learning.
Frans
(4)
Je wordt ingeleid in de verschillende aspecten van het bedrijfsleven: van een bedrijf en product voorstellen tot een bestelling plaatsen, zakelijk telefoneren en professioneel mailen in het Frans. Zowel grammatica als taalvaardigheden worden herhaald, ingeoefend en uitgediept tijdens interactieve lessen.
Duits
(3)
Zonder noodzakelijke voorkennis bouwen we aan je grammaticale vaardigheden en werken we aan je spreek- lees- en luistervaardigheid. Hierna ben je in staat om een eenvoudig gesprek te voeren in een alledaagse context. Zo vergroot je niet alleen je kansen op de arbeidsmarkt, maar je opent ook de deur naar een breed scala aan professionele mogelijkheden.
Stage
(12)
Je loopt 12 weken stage in een bedrijf, bij voorkeur in het buitenland.
Ondernemingsbeleid
(5)
Een onderneming op duurzame wijze laten groeien en bloeien? In dit vak reiken we technieken aan om onderbouwd beleidsbeslissingen te nemen.
Internationaal project
(4)
Je werkt aan een exportplan voor een gegeven product in groep. Zo breng je de kennis uit Internationaal Ondernemen, Supply Chain Management, Internationale Marketing en Import & Exportmanagement in de praktijk en voel je dat beslissingen op verschillende domeinen altijd een invloed hebben op elkaar.
Digital business
(3)
We duiken dieper in de wereld van digitale marketing en e-commerce, bouwen verder op de basisprincipes van marketing en richten ons nu op geavanceerde strategieën en digitale kanalen. Daarnaast krijg je zicht op de uitdagingen waar klanten tegenaan lopen en hoe je deze kunt wegnemen. Je verdiept je in conversiestrategieën, zoekmachineadvertenties (SEA) en e-mailmarketing, met als doel de interactie met (potentiële) klanten te verbeteren en conversies te verhogen.
Grensverleggend project of Impact Lab
(3)
Je verlegt jouw persoonlijke grenzen, letterlijk. Je kiest zelf een project dat maatschappelijk relevant is en waarbij je kennis maakt met een voor jou onbekende doelgroep. Dit kan in het binnen- maar ook in het buitenland.
Import & export management
(3)
We bespreken de kosten en risico’s die kopers en verkopers hebben als gevolg van hun commerciële overeenkomst. Dit zowel op operationeel vlak (Incoterms) als op financieel vlak (documentair incasso, documentair krediet).
Internationale marketing
(3)
We bouwen verder op de fundamenten die we in het eerste jaar zagen en belichten die vanuit een internationale context. De beslissing om te internationaliseren, naar welke markt(en), via welke entree-strategie komen eerst aan bod. Daarna passen we de marketing & sales aanpak aan op internationaal vlak.
Innovatief ondernemen
(3)
Wat is innovatie? Waarom is innovatie belangrijk? Welke technieken kan je gebruiken om te innoveren? Hoe innoveren (grote) bedrijven? Welke ondersteuning is er voor innoverende ondernemers? Daarnaast doorloop je in een team van mede-studenten een innovatietraject waarbij je het geleerde in de praktijk brengt!
Internationaal ondernemen
(3)
We gaan verder op wat je in het eerste jaar zag, besteden aandacht aan de verschillende wisselkoerssystemen en focussen ons op duurzaamheid. Kiezen landen voor vrije handel met elkaar of wordt toch voor protectionisme gekozen en de eigen markt afgeschermd ? Hoe is ons idee over globalisering veranderd gedurende de laatste 20 jaar en waarom lijkt de hype wat over? Dat zien we hier!
Ondernemingsrecht
(3)
We bekijken welke stappen je moet zetten om een onderneming op te richten en welke vorm je best gebruikt: BV, NV, éénmanszaak enzovoort. Verder staan we stil bij het einde van de onderneming (faillissement), gerechtelijke reorganisatie van de onderneming en we maken kennis met de consumentenbescherming aan de hand van verschillende juridische cases.
Ondernemingsstrategie
(3)
Aan de hand van denkkaders en praktische cases leer je basisbegrippen en succesfactoren die de strategische positie van een onderneming bepalen. Je past dit toe op je stage.
Onderzoeksvaardigheden
(3)
Dit vak bestaat uit 4 onderdelen: het opstellen van een afgebankende onderzoeksvraag, gericht aan deskresearch doen om dan ten slotte het probleem kwalitatief of kwantitatief te gaan onderzoeken. Je gaat hier verschillende opdrachten van uitvoeren in de praktijk tijdens je stage.
Engels
(4)
This course is specifically designed to prepare you for the graduation project of iOR3. You will become and expert in professional writing and presenting.
Frans
(4)
We bouwen verder op de fundamenten die we in het eerste jaar zagen en focussen meer op de mondelinge vaardigheden. Specifieke competenties die aan bod komen zijn: solliciteren, bedrijfswoordenschat en -communicatie, actualiteit volgen en analyseren en professioneel presenteren.
Duits
(3)
We bouwen verder aan de basiswoordenschat- en grammatica uit het eerste jaar en gaan aan de slag met complexere thema’s. Zowel lezen, schrijven als luisteren komen aan bod, maar de nadruk ligt als maar meer op je spreekvaardigheid. Hierna kan je met een (handels)partner communiceren op A2-niveau.
Graduation project*
(19)
Het sluitstuk van jouw opleiding waarin je gedurende 14 weken een strategisch bedrijfsproject uitvoert in een bestaand internationaal georiënteerd bedrijf. Je neemt de rol van consultant op en vat al jouw bevindingen samen in een business plan. Liever een eigen onderneming starten? Ook dit behoort tot de mogelijkheden!
Road to graduation*
(3)
De ultieme voorbereiding en zoektocht naar een geschikt 'Graduation Project' Je gaat zelfstandig op zoek gaat naar een strategisch bedrijfsproject in een bestaand internationaal georiënteerd bedrijf. Ook een eigen onderneming uit de grond stampen kan. Uiteraard krijg je steeds advies en begeleiding van onze ervaren coaches!
Company project*
(5)
Je werkt als consultant aan een real life case voor een bedrijf. Dit is een voorbereiding op het Graduation Project en de kans om echt hands-on al jouw praktische kennis uit andere vakken in te zetten.
Corporate financial & risk management*
(5)
Je krijgt meer inzicht en begrip in de beslissingen begrijpen die financiële managers nemen. Hoe beslis je over een bepaalde investering en wat zijn de financieringsmogelijkheden? Risico en rendement hangen nauw samen en ook dat ontdek je in dit vak. Verder maak je o.a kennis met de wereld van de fusies en overnames, schuldfinanciering en zoveel meer.
Fiscaal en sociaal recht
(4)
Je krijgt een inleiding in de basisbouwstenen van bedrijfsfinanciering en een overzicht van termen en concepten die de basis vormen van het materiaal dat hier wordt behandeld.
International law*
(3)
Je krijgt inzicht in het Europees recht, hoe werkt de Europese Unie? Hoe kan het Europees recht ingezet worden bij bedrijfsgeschillen?
International entrepreneurship*
(3)
Als internationaal ondernemer toon je een brede maatschappelijke interesse en volg je de actualiteit nauw op. Je past jouw kennis toe op real-life cases. Je krijgt inzicht in belangrijke thema's: internationaal inkopen, concurrentievermogen, geopolitiek en zoveel meer.
Project & change management*
(3)
Je begrijpt het belang van de kapitaalstructuur van een bedrijf, hoe schuldfinanciering wordt gebruikt en wat aandeelhouders verwachten (dividendbeleid).
Sales skills*
(3)
Je leert de knepen van het business to business sales gesprekken, je leert hoe je telefonische afspraken kan maken, hoe je een verkoopgesprek gestructureerd aanpakt, welke onderhandelingstechnieken je kan gebruiken.
Travail de fin d'études
(3)
In dit vak krijg je wekelijkse privécoachingsessies waarbij je leert om jezelf spontaan en correct uit te drukken in het Frans. Je wordt getraind om onvoorbereide vragen over je eigen afstudeerproject te beantwoorden, waarbij je de juiste vaktaal gebruikt.
Duits
(3)
Brieven opstellen, mails versturen en telefoongespreken voeren in het Duits. Je weet dat Duitsland een van onze belangrijkste handelspartners is en je beseft dat een goede kennis van het Duits een meerwaarde is als internationaal ondernemer. Je verdiept je bestaande kennis adhv mondelinge en schriftelijke oefeningen.
Keuzevakken (kies er 2)
(3)
Digital transformation & digital leadership*
Course focusing on digital evolution, the future of technological innovation, and the importance of digital agility. How do you get your organization in the right digital flow? What are the current digital and consumer trends, and what is good digital leadership? With technology changing the world faster than ever, only customer-oriented organizations will survive in the digital jungle.
This course will provide students with an immersive experience in the realm of digital transformation within the manufacturing industry. Through an on-site visit, they explore the Nine Altitudes Experience Center in Kortrijk. The final day of the course will be dedicated to a business game designed to reinforce the learnings from the previous days. Students will be divided into groups of four and provided with scenarios that simulate real-world challenges in implementing digital transformation.
Current economic affairs*
In the course Current Economic Affairs, students are encouraged to follow current events and analyze their impact on the global economy. They learn how to find credible sources and assess them critically. The course introduces key definitions and theories of political and economic relations, which are then applied by students in real-life case studies (group assignments).
Students discuss and present their findings to each other in class. At the end of the course, students are required to submit a paper consisting of 5 weekly assignments (summary and analysis of news articles) and a more in-depth paper on a current international economic issue.
HRM
In het vak HRM - Human Resources Management - vertrekken we vanuit de Employee Life Cycle, om zo in de breedte de verschillende disciplines binnen HR te bestuderen. Na een algemene introductie en een theoretisch kader starten we met Employer Branding om vervolgens te kijken naar ‘werving en selectie’.
Over dit topic zullen jullie tijdens een groepswerk in de praktijk onderzoeken hoe organisaties in deze uitdagende arbeidsmarkt hun rekrutering aanpakken. Vervolgens kijken we naar de Onboarding van medewerkers, staan we stil bij Talent en Performance Management, beschouwen we de verschillende manieren van beloning om te eindigen met de ‘exit’ uit een organisatie.
CSR business game*
During a period of 12 weeks, students participate in a team of 4 or 5 and represent the management team of a company. Their mission is to create business success in an innovative and sustainable way. During every round, the team makes decisions concerning management, marketing, logistics, staff, and finance. The result is based on scores on the 3 P’s (people, planet, profit). The game helps you to develop business insight, and learn more about sustainability and soft skills while practicing your English.
International relations & diplomacy*
DXC Consultancy*
Wiskunde voor schakelstudenten
De cursus behandelt wiskundige concepten en technieken die nuttig zijn als voorbereiding op de opleidingsonderdelen die aan bod kunnen komen tijdens een schakelprogramma op de universiteit in de opleiding Handelswetenschappen.
DXC Masterclass*
In this course, students will work for DXC Technology. An IT services company that uses the power of technology to build better futures for customers, colleagues, the environment, and communities.
To participate in this course, you must go through a selection procedure and be accepted by DXC.
Once accepted, you will design a recommendation regarding a company case in team. You will present this before a jury.
Inleiding tot de financiële verslaggeving (UA)
Het opleidingsonderdeel wordt opgebouwd volgens verschillende onderdelen. Je verwerft inzicht in de noodzaak waarom bedrijven aan externe verslaggeving doen. Je wordt vertrouwd met het kader waarin ondernemingen hun financiële informatie communiceren.
Je krijgt een overzicht van de regulering die rond externe verslaggeving bestaat en gaat aan de slag met de basisbeginselen van het dubbel boekhouden.
Belangrijk: indien je niet slaagt voor dit vak, krijg je geen vrijstelling bij UA en heb je een tweede zittijd bij KdG.
Inleiding tot de bedrijfskunde (UA)
De cursus ‘Inleiding tot de bedrijfskunde’ geeft een inleiding over onderwerpen zoals economie, internationale handel, ethiek, ondernemerschap, marketing, management, bedrijfsfinanciering en HRM. Dit vak introduceert dus een heel aantal begrippen en onderwerpen die verbonden zijn aan de moderne bedrijfswereld. Studenten van de schakel- en voorbereidingsprogramma’s starten met dit vak om nadien een master aan de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen te kunnen volgen.
Belangrijk: indien je niet slaagt voor dit vak, krijg je geen vrijstelling bij UA en heb je een tweede zittijd bij KdG.
Onderzoeksmethodologie (UA)
In dit opleidingsonderdeel wordt dieper ingegaan op methodologische aspecten van wetenschappelijk werk. Zo worden onder meer behandeld: de vertaling van een probleemstelling in een onderzoeksvraag, het uitwerken van een conceptueel model, de keuze van een onderzoeksontwerp, de operationalisering, de diverse dataverzamelings- en data-analysetechnieken, en de standaarden rond academisch schrijven.
Belangrijk: indien je niet slaagt voor dit vak, krijg je geen vrijstelling bij UA en heb je een tweede zittijd bij KdG.
Wanneer heb je les?
- Je lessen starten vanaf maandag 16 september.
- Voor het reguliere traject kan je later inspringen, en wel tot februari
- Per week volg je gemiddeld 22 uur les.
- Vaak heb je één tot anderhalve dag per week vrij. Ideaal om projecten uit te werken.
- Je hebt weinig springuren.
Bekijk een voorbeeldlessenrooster.
Bekijk de jaarindeling.
Periodesysteem: 1 academiejaar = 4 periodes
- 1 periode is 6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 tot 3 weken examens.
- Je krijgt regelmatig feedback over je resultaten, vorderingen en werkpunten.
- Voordeel: je spreidt je studielast over een heel jaar en je leert plannen.
Bovendien kan je rekenen op heel wat begeleiding en ondersteuning.
Het verschil tussen de trajecten ION en IOR
Je kiest uit twee trajecten, elk traject volgt een unieke aanpak:
- Het reguliere traject vertrekt vanuit de theorie, om die vervolgens te toetsen aan de praktijk. Je gaat hier individueler werken en krijgt zo goed als al jouw vakken in het Engels in je derde jaar.
-
Begin je liever bij concrete situaties, van praktijk naar theorie? Dan teken je voor het PGO-traject. PGO staat voor projectgestuurd onderwijs en is een manier van leren die streeft naar actieve betrokkenheid tijdens de lessen. Je werkt meer in groep en krijgt het merendeel van jouw vakken in het Nederlands in je afstudeerjaar.
Je behaalt dus wel hetzelfde diploma, maar elk traject heeft zijn eigen unieke aanpak. Bij beide trajecten krijg je sowieso een internationale ervaring, staat praktijk centraal en krijg je persoonlijke begeleiding.
Het PGO-traject is een samenwerking tussen KdG en AP Hogeschool.
You'll never talk alone
Een nieuwe taal leren is altijd spannend. Onze docenten staan dan ook met veel plezier voor je klaar, helpen je bij elke stap en antwoorden graag op al jouw vragen.
- Je krijgt een opfrissing van de basis van Frans & Engels en begint vanaf nul voor Duits.
- Je leert woorden en grammatica die je echt gebruikt op de werkvloer en zijn toegespitst op waar je later terecht zal komen.
- Kom je van A-stroom of B-stroom? Maakt niet uit! Heel wat studenten van verschillende vooropleidingen slagen in eerste zit voor de taalvakken.
Een nieuwe taal leren is altijd spannend. Onze docenten stellen je dan ook graag gerust en helpen je bij elke stap die je zet.
CEO van je eigen bedrijf
- Wil je van je hobby een business maken? Of wil je gewoon écht je eigen baas zijn? Dan hoef je niet te wachten tot je afstudeert.
- Tijdens je derde jaar kan je jouw eigen onderneming oprichten onder begeleiding van docenten en specialisten uit het werkveld.
- Je krijgt coaching van mensen bij VOKA en GATE15. Zij geven je handige tips & tricks, helpen je bij alle administratie en delen met veel plezier hun kennis en ervaring.
Kan je niet wachten tot je derde jaar? Start jouw eigen business wanneer je maar wilt, sluit je aan bij ons KdG-ondernemerscentrum en vraag je statuut student-ondernemer aan!
In het buitenland studeren en stage lopen
De wereld stopt niet aan onze landsgrenzen. Daarom leggen we sterk de nadruk op ervaring opdoen in het buitenland.
- Kies in je tweede jaar voor een stage van 12 weken in Oslo of hartje Antwerpen, alles kan!
- Ga voor je afstudeerproject in het derde jaar 14 weken lang naar San Francisco of Madrid, je kiest volledig zelf. Ook als je toch liever in België wilt blijven.
Studeren én ondernemen
Een eigen business uit de grond stampen én studeren? Dat vinden wij de normaalste zaak van de wereld!
Ga dus eens kijken in het KdG-ondernemerscentrum.
Small Business Project
Wil je ontdekken wat het betekent om een eigen onderneming te starten? Dan is Small Business Project (SBP) dé ideale manier om ondernemerschap te ervaren en je talenten te ontwikkelen.
- Je past de theorie van de vakken uit jouw eerste jaar meteen toe in je SBP-project.
- Je start je eigen onderneming op van begin tot eind: Je krijgt de kans om je ideeën uit te testen, vaardigheden te ontwikkelen, samen te werken en jezelf uit te dagen.
- Door al doende te leren, krijg je de unieke kans om ondernemerschap écht te beleven. En dat met ondersteuning van KdG en Vlajo.
Wat heb je nodig?
Je hebt een recente laptop nodig om te noteren, projecten uit te werken, examens af te leggen, te communiceren ...
- Minimumvereisten: processor: i5 / Ryzen 5, RAM: 8GB, opslagcapaciteit: 256GB, Wifi: toestel met 'A'-vermelding (bv. Wifi A, Wireless A, Wifi AC, Wireless AC) en webcam.
- Je kan je Mac gebruiken, maar soms zal je een kleine omweg moeten nemen om hetzelfde resultaat als je medestudenten te behalen.
- Je kan geen Chromebook of Linux gebruiken (ondersteunt MS Office niet meer).
- Je hoeft zelf geen software aan te schaffen. Alles wat je tijdens je opleiding nodig hebt, krijg je gratis van ons (Word, Excel …).
Voor wie?
Je profiel
- Zin voor initiatief, durf en zelfvertrouwen: check!
- Jij zet alles op alles om van je droom een echt succesverhaal te maken.
- Je bent een teamspeler. There is no ‘I’ in ‘team’, achter elke geslaagde ondernemer staat een ploeg.
- Het succes van je bedrijf, dat is helemaal jouw verantwoordelijkheid.
Voorwaarden
- Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
- Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)
Waar heb je les?
Campus Groenplaats
Campus Groenplaats is je hoofdcampus, al kan het zijn dat je af en toe ook les hebt op campus Stadswaag of campus Pothoek.
- Centrale ligging in hartje Antwerpen
- Vlot bereikbaar met trein, tram, bus, fiets, step ...
- Winkels, terrasjes, koffiebars ... naast de deur
- Studieruimte met zicht op de kathedraal
- Dalton is de campushond van campus Groenplaats
Locatie
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN
+32 3 613 16 00
info.mit@kdg.be
Na je studie
Aan het werk
92% van de afgestudeerden heeft binnen de drie maanden werk.
-
Met een diploma Internationaal Ondernemen op zak kan je in elk type bedrijf aan de slag:
-
Grote multinationals
-
Snel groeiende kmo's
-
Veelbelovende start-ups
-
...
-
-
Omdat je een brede bedrijfskundige basis meekrijgt en verschillende aspecten van het ondernemerschap onder de knie hebt, kan je ook uiteenlopende functies in een bedrijf aan.
-
Je beschikt ook over alle skills om het als zelfstandig ondernemer te maken.
-
Uiteraard stoomt je opleiding Internationaal Ondernemen je ook klaar voor een internationale job. In een Belgisch bedrijf of in een buitenlands bedrijf, maakt niet uit. Grenzen zijn een detail voor jou.
Verder studeren
-
Via een schakelprogramma stroom je vlot door naar:
-
master Management & Organisatie (UAntwerpen)
-
master Handelswetenschappen (KULeuven)
-
master Meertalige professionele communicatie (UAntwerpen)
-
-
Extra bachelor? Je kan in een verkort traject onder andere een extra bachelordiploma Bedrijfsmanagement behalen in een andere afstudeerrichting.
Flexibel studeren
Vrijstellingen
- Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak?
- Of heb je in je vorige opleiding voor bepaalde vakken al credits verdiend?
Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor vrijstellingen.
Check hoe je vrijstellingen aanvraagt
Studie combineren met job
-
Je kan deze opleiding combineren met een job. Velen deden het je al voor, met succes!
Lees meer over studeren en werken -
Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof (VOV).
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Laat ons weten welke opleidingen jij interessant vindt, dan sturen we je de juiste informatie op. Ik kies mijn favoriete opleidingen ...
Chat met een student
Vraag je het liever aan een medestudent?
hat met Demi, studente Internationaal Ondernemen
Contacteer de opleiding
Vraag het aan Natalie Verfaellie via natalie.verfaellie@kdg.be of +32 3 502 26 09
Inschrijven
Inschrijven voor volgend academiejaar 2025-2026
STAP 1: start je inschrijving
- Duurt maar 1 minuutje en is nog volledig vrijblijvend.
- Je ontvangt eind juni 2025 een uitnodiging om je inschrijving af te ronden.
- Hou je brievenbus in de gaten voor een kleine verrassing.
Ja, ik start mijn inschrijving voor 2025-2026
STAP 2: rond je inschrijving af
Eind juni 2025 sturen we je een mail met de uitnodiging om je inschrijving af te ronden, online of op de campus:
- Als je je online inschrijft, betaal je meteen een voorschot. De resterende studiekosten betaal je later via factuur.
- Bij inschrijving op de campus betaal je meteen alle studiekosten, of je kiest voor gespreide betaling.
STAP 3: start met je opleiding
- Startdagen mogelijk vanaf 8 september 2025.
- Lessen beginnen vanaf 15 september 2025.
- Meer info over de onthaaldag, startdagen, boekenverkoop ... krijg je als je ingeschreven bent.
Meer info
Inschrijven voor huidig academiejaar 2024-2025
- De meeste opleidingen starten in september, maar vaak kan je ook later in het academiejaar nog starten.
- Afhankelijk van wanneer je start, kan je meer of minder vakken volgen.
- Na inschrijving krijg je via mail de contactgegevens van een KdG-medewerker om je persoonlijk studieprogramma samen te stellen.
Waarom KdG?
-
Coaching
We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken. -
Real life
We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job. -
Stevig diploma
Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers. -
Grensverleggende innovatie en experiment
We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken. -
Open huis
Iedereen is welkom.
Kwaliteitsvol onderwijs
- KdG streeft topkwaliteit na.
- We gaan voor duurzame ontwikkeling: van studenten, medewerkers en samenleving. Om telkens weer het beste uit iedereen te halen en de samenleving vorm te geven en te dragen.
- Kwaliteitszorg is het geheel van middelen en systemen dat we inzetten om dat doel te bereiken.
Lees meer over kwaliteitsvol onderwijs op KdG
Bekijk de beknopte rapporten 'opleidingskwaliteit' per opleiding
Open aanbod KdG Academy
Een postgraduaat? Verkorte bachelor? Of studiedag? Vind de opleiding die bij je past.
Opleidingen op maat
Liever een opleiding afgestemd op de noden van je bedrijf of organisatie?
Contacteer Nina Peeters via nina.peeters@kdg.be of +32 3 613 10 93.