Fastrada behaalt zilver in Frankrijk!

Studenten Autotechnologie van KdG namen deel aan een endurance race in het Franse Juvaincourt. Team Fastrada eindigde met de pitbike als tweede van de 50 deelnemers. 2Race organiseert officiële competities voor motors in verschillende raceklassen en is een bron van jong talent voor de motorsport.

De studenten namen deel aan de endurance race: een race op uithouding, t.o.v. de sprint race, waarbij snelheid belangrijker is. Ze raceten 2 uur lang, inclusief pitstop, en probeerden het meeste aantal rondes te behalen.

“Deze tweede plaats overtreft al onze verwachtingen”, zegt Lysander Van de Peer, team captain van het Fastrada-team. “Onze doelstelling was om de race uit te rijden, maar we kregen er nog een podiumplaats bovenop!”

Lysander Van de Peer deelde de podiumplaats met teamgenoot Viktor Goris. De twee andere teamleden zijn Lawrence Sanverdi en Robbe Williams. “Elke teamgenoot draagt zijn talenten bij. We hadden niet hetzelfde succes geboekt als iemand van het team ontbrak”, aldus Lysander. De volgende race waaraan het team deelneemt, vindt plaats op het kartingcircuit van Francorchamps 2 juni (oefendag) en 3 juni (kwalificatie en race).