Hondjes nemen examenstress weg bij studenten

Hoog bezoek aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG)! Op maandag 28 januari komen hondjes langs op de verschillende campussen om studenten te helpen ontspannen nu hun examens net achter de rug zijn. KdG werkt hiervoor samen met vzw Animal Assisted Projects (AAP). 

“Komende maandag is voor de studenten de eerste zware dag terug op de schoolbanken na de blok en de examens. Het is al de start van de derde periode: de dagen zijn donker en de winter duurt lang. Dan kunnen ze dus wel een boost gebruiken. En sowieso is elk excuus goed om de studenten gelukkig te maken”, vertelt Marie Verstraeten, coördinator communicatie naar studenten.

De hogeschool deed onlangs al een kleine test-run met twee hondjes van medewerkers. De twee droegen een kleine camera: https://streamable.com/glrj6. Marnicq Mengels, medewerker online communicatie en initiatiefnemer: “Wookie en Bobo maakten al studenten blij: we kregen heel wat bekijks en werden zelfs lokalen binnengevraagd.” 

28 januari brengen een 5-tal honden de dag door op de verschillende campussen van KdG, telkens op een centrale plek met een zithoek. Studenten mogen hen knuffelen, samen studeren met de hondjes op schoot, gaan wandelen … 

De honden kregen hiervoor een specifieke opleiding en hebben al ervaring. Joke Decru, directeur van AAP vzw: “Onze AAI-teams bestaan uit opgeleide baasjes en hun honden, die het leuk vinden om mensen een bezoekje te brengen. Normaal gezien trekken we met het hondjes-AAI-team naar rusthuizen of andere therapeutische centra, we zijn benieuwd om nu voor het eerst met studenten te werken.” 

Over het positieve effect op de studenten bestaat in elk geval geen twijfel: “Contact met dieren geeft mensen een instant goed humeur en heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. Er komen allerlei gelukshormonen vrij als je een hond aait. De hartslag en bloeddruk dalen, en er is ook een positieve invloed op de hersenen. De dieren zijn ontwapenend en zullen de studenten helpen om écht te ontspannen”, aldus Joke Decru.  

https://www.aapvzw.be

Praktische info  

Maandag 28 januari, van 10.30 tot 13 uur

Campus Zuid – onthaal (gelijkvloers)
Brusselstraat 45
2018 Antwerpen