KdG verwent studentenclubs met kennisbad

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en haar 7 studentenverenigingen tekenen een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. De hogeschool organiseert daarom vrijdag 22 juni ‘Start to club’: een dag vol workshops voor de recent verkozen KdG-praesidia waarin ze tools krijgen om volgend academiejaar nog straffer uit de hoek te komen.

“We willen de clubs mee betrekken in het sport- en cultuuraanbod voor de studenten”, vertelt Marijke Damen van de KdG-studentenvoorzieningen. “KdG werkt met een overeenkomst op maat van elke club. Naast een aantal basisvoorwaarden willen we elke KdG-studentenclub stimuleren in zijn sterktes. Het zijn stuk voor stuk straffe clubs, goed georganiseerd en geïnformeerd om studenten heel wat te bieden op vlak van sport, cultuur, vriendschap …”

Op het programma: introductie in verzekeringen, inspiratiesessie jongerentrends, de nieuwe privacyrichtlijnen, studenten werven, begroten en budgetteren, cultuur- en sportactiviteiten organiseren.
 
Marijke Damen: “Naast boeiende workshops op maat van de clubs voorzien we dit jaar voor het eerst ook apero-speeddates om studenten kennis te laten maken met KdG-spilfiguren: medewerkers van de hogeschool die de clubwerking ondersteunen of faciliteren en met wie ze dus regelmatig in contact komen. Zo geven we ook de netwerkvorming op de campus een impuls.”
 
Klap op de vuurpijl zijn de Karel de Grote Club Awards die KdG voor het eerst uitreikt. Ze gaan naar de organisatoren van de vier beste studentenclubactiviteiten (sport-cultuur-sociaal-feestje) van het voorbije academiejaar.
 
Alle 7 KdG-studentenclubs konden tot eind mei activiteiten nomineren, een professionele jury koos drie genomineerden uit per categorie. Op Start to club kiezen de aanwezigen zelf ‘live’ de winnaars. “We willen zo de studentenclubs erkennen wanneer ze straffe events opzetten én alle aanwezigen inspireren”, aldus Marijke.

Adres: Jc KAVKA, Oudaan 14, 2000 Antwerpen
 
Programma:  
 
10-10.30 u.: intro en uitreiking Karel de Grote Club Awards
- 4 activiteiten van studentenclubs in de prijzen
- Awards voor beste sportactiviteit, culturele activiteit, sociale activiteit en het beste feestje
- ondertekenen samenwerkingsovereenkomsten KdG-studentenclubs en KdG 
 
10.30-13 u.: Start to Club
- workshops vol bruikbare info exclusief uitgewerkt voor KdG-praesidia
- speeddates met KdG-spilfiguren
 
13-14 u.: After Club
- klinken op de hernieuwde samenwerking tussen de studentenclubs en KdG
- bedanken 'oude' presidia