Student-ondernemer blikt terug op één jaar eigen online marketingbedrijf

Are Agency is het online marketingbedrijf van Ruben Baestaens, laatstejaarsstudent marketing aan KdG. Het bedrijf – dat focust op het genereren van online verkeer en leads naar websites – viert zijn eerste verjaardag.

Ruben blikt terug: “Het is niet voor iedereen weggelegd. Bovenop een fulltime lessenrooster starten met een onderneming, het vraagt time-management en discipline. Ondernemen is vallen en opstaan.” Recent nam hij een eerste fulltime medewerker in dienst.

“Net op de eerste werkdag van deze persoon, stopte de samenwerking met een grote klant in Nederland.” Toch lieten de twee het hoofd niet hangen en haalden ze ondertussen alweer nieuwe projecten binnen.

Ruben zou iedereen die met het idee speelt om later een eigen zaak te starten het student-ondernemerschap aanraden. “Je doet veel sneller kennis op door effectief dingen te doen in plaats van er alleen over te lezen. Bovendien geeft ondernemen ook je schoolcarrière een boost: je hebt sneller een besef van verantwoordelijkheid, time-management en de zakenwereld. Je moet natuurlijk wel bereid zijn om naast je schoolwerk ook nog andere dingen voor je eigen onderneming te doen. Dat zorgt vaak voor lange dagen. Je kan dus maar beter een fan van koffie zijn.”

Het online marketingbureau van Ruben werkt ondertussen samen met ondernemingen uit onder andere Spanje, Nederland en Turkije. “Met een eigen kantoor dicht bij het MAS en een eerste voltijdse werknemer in dienst, kijk ik met een fijn gevoel terug op het eerste jaar Are Agency.”

Ook studeren én ondernemen?