KdG Academy case: een opfriscursus eerste hulp voor TotalEnergies

  • Een opfriscursus voor nijverheidshelpers van TotalEnergies.  
  • Inhoud vormgegeven door gespecialiseerde profielen die inzetten op een interactieve leerervaring.  
  • Op maat gemaakt voor de behoeften en uitdagingen van de chemische industrie.  

Over TotalEnergies

TotalEnergies is een multi-energiebedrijf actief in de productie en levering van energie: olie en biobrandstoffen, aardgas en groen gas, hernieuwbare energiebronnen en elektriciteit.  
 
In België telt TotalEnergies 5000 medewerkers die zich inzetten voor energie die steeds betaalbaarder, schoner, betrouwbaarder en voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is

Vraag van TotalEnergies

Een tweejaarlijkse opfriscursus voor nijverheidshelpers, aangepast aan de noden en risico’s van het bedrijf.  

Zoals elke organisatie met minstens 20 medewerkers, is TotalEnergies wettelijk verplicht om nijverheidshelpers aan te stellen. Van administratief personeel tot technici – bedrijfseerstehulpverleners komen uit verschillende afdelingen. 

De basisopleiding die TotalEnergies aanbiedt, is een standaardpakket om de kneepjes van het vak te leren. Voor de opfriscursus zocht het bedrijf een aanbod op maat, want specifieke producten vragen specifieke kennis en vaardigheden.
Sven De Smet
Business developer

Aanbod van KdG Academy

Een verdiepende mix van theorie en praktijk voor nijverheidshelpers met een basiskennis.  

  • 10 sessies ter plaatse, verspreid over het academiejaar 2023-2024. 
  • Gericht op slachtofferbenadering in de chemische industrie. 
  • Afgestemd op vertrouwelijke bedrijfsinformatie over chemische producten en interne procedures, en criteria van het wettelijke kader.  
  • Uitgewerkt en begeleid door 2 gespecialiseerde profielen: docenten met ervaring in spoed, intensieve of rampenmanagement. Dankzij die achtergrond kunnen ze zich makkelijk verplaatsen in de wereld van TotalEnergies. 
  • Beperkt tot 20 deelnemers per sessie, zodat er tijd en ruimte is om vaardigheden zoals reanimatie te oefenen.  
In de cursus integreren we onze inhoudelijke en onderwijskundige expertise. En door rekening te houden met de specifieke behoeften van TotalEnergies, doen deelnemers waardevolle kennis op die ze meteen kunnen inzetten. Die combinatie maakt er een vorming van die rendeert.
Sven De Smet
Business developer

Feedback van TotalEnergies

De lesgever heeft duidelijk veel ervaring en brengt de leerstof helder over. Ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden is er meer dan genoeg. Daardoor kunnen we veel nuttige informatie oppikken die direct toepasbaar is.
Deelnemer opfriscursus nijverheidshelper

Goed nieuws: in het academiejaar 2024-2025 organiseren we nieuwe opfrissessies voor de nijverheidshelpers van TotalEnergies.