Studeren + inspraakmandaat

Ben je tijdens je opleiding lid van de Academische raad, Stuvo-Raad, Opleidingsstudentenraad, Opleidingsadviesraad of KdG Studentenraad? Of neem je mandaten op bij externe overlegorganen ASO (Antwerps Studentenoverleg), ASRA (Associatiestudentenraad Antwerpen), VVS (Vlaamse Vereniging van Studenten), AUHA (Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen)? Dan kan een bijzonder statuut met individuele maatregelen je helpen om het maximale uit je engagement te halen.

Hoe vraag je een bijzonder statuut met individuele maatregelen aan?

Het initiatief voor een aanvraag tot bijzonder statuut gaat altijd uit van jou als student.

Om ervoor te zorgen dat alles vanaf het begin van je studie goed verloopt, is het belangrijk dat je je aanvraag tijdig doet! De deadline voor het indienen van je bijzonder statuut staat (per periode) in de academische kalender van je opleiding.

Maak een afspraak met de studieloopbaancoördinator verbonden met je opleiding om je bijzonder statuut met individuele maatregelen te bespreken.

Bekijk je aanvraagstatus in je digitale studentendossier

Als student kan je de status van je aanvraag volgen in je digitale studentendossier. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, vind je je attest bijzonder statuut terug in het digitale studentendossier. Je kan je attest daar steeds raadplegen. Druk het attest af om gebruik te maken van examenmaatregelen tijdens de examens.

Ben je nog niet ingeschreven? Heb je nog vragen?

Neem contact op met de studieloopbaancoördinator van de opleiding waarin je interesse hebt.