Studeren + werken

Combineer je een dagopleiding aan KdG met een job omdat je geheel of gedeeltelijk instaat voor je levensonderhoud en studiekosten? Dan kan een statuut 'sociale omstandigheden-tewerkgesteld' voor jou de uitdaging vergemakkelijken!

Je tewerkstelling moet aan volgende voorwaarden voldoen:

  • De verworven inkomsten zijn noodzakelijk voor het geheel of gedeeltelijk instaan voor levensonderhoud en studiekosten.
  • Enkel effectief gepresteerde uren die in officieel dienstverband worden gepresteerd kunnen in aanmerking worden genomen.
  • De gepresteerde werkuren dienen te vallen binnen de tijdsperiode 18/09/2018 en 18/09/2018.
  • Het aantal werkuren houdt verband met het aantal opgenomen studiepunten (gemiddelde nemen van 3 maanden). Als je bijvoorbeeld 60 studiepunten opneemt als werkstudent, moet je minimum 12 werkuren presteren per week.

Hoe vraag je het statuut 'sociale omstandigheden-tewerkgesteld' aan?

Het initiatief voor een aanvraag tot bijzonder statuut gaat altijd uit van jou als student.

Om ervoor te zorgen dat alles vanaf het begin van je studie goed verloopt, is het belangrijk dat je bij aanvang van het academiejaar of bij aanvang van een periode je aanvraag doet.

  • Aanvraagprocedure voor academiejaar 2018-2019: vanaf juni vind je hier alle info
  • Aanvraagprocedure voor academiejaar 2017-2018: huidige studenten vinden alle informatie op het studentenportaal. Als je dit academiejaar nog start aan KdG, mail je naar liesje.tops@kdg.be voor meer info.