Zomerschool: Yes, you can study

In september begin jij te studeren aan Karel de Grote Hogeschool. Dat is al een slimme keuze. Op de Zomerschool 2017 kan je jezelf optimaal voorbereiden op je eerste jaar. Je vergroot je kansen en zelfvertrouwen vanaf de eerste dag, je leert nog beter studeren en kent al veel medestudenten nog voor de eerste schooldag begint.

De Zomerschool is gratis, maar niet vrijblijvend:

  • Inschrijven kan enkel voor de hele periode (3 dagen)
  • Om te kunnen deelnemen moet je ons een motivatie geven waarom jij een plaats verdient op de Zomerschool. Uit alle inschrijvingen mogen studenten deelnemen die een goede motivatie opgeven (de belangrijkste, mooiste, origineelste, creatiefste, grappigste …)
  • De Zomerschool is er exclusief voor nieuwe eerstejaars-pioniersstudenten (= je beide ouders hebben niet verder kunnen studeren)
  • 30% van de plaatsen is gereserveerd voor pioniersstudenten met migratie-achtergrond.

AV2_KarelDeGroteZomerschool

Wat?

Opgelet: deze kennis helpt je om de beproevingen van de hogeschool te overwinnen.

Je volgt er workshops voor extra breintraining

Intelligentie is als een spier, hoe meer je ze traint, hoe slimmer je wordt. Zeker als je dat doet met de juiste technieken!

In de workshops gaat het niet om specifieke vakinhoud (wiskunde of Frans bijvoorbeeld, daar bestaat andere ondersteuning voor)

Wat dan wel?

Actieve sessies met lessen voor het leven:

  • Essentiële studievaardigheden: analytisch lezen en schrijven + kritisch denken.
  • Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, sociaal netwerk en zelfvertrouwen.

Je krijgt slimme leertips van 2de en 3dejaars

Hogerejaars zijn de hele tijd aanwezig, geven ook een aantal workshops én coachen de deelnemers gedurende de drie dagen. Zij geven inside info over je opleiding.

Je ontdekt de verwachtingen van je opleiding

We organiseren een exclusieve meet the teacher en een meet the alumni.
Wat verwacht jij van KdG? Wat verwacht KdG van jou?

Je maakt een netwerk van nieuwe vrienden en vriendinnen

De Zomerschool is er voor allemaal nieuwe pioniersstudenten op KdG. Tijdens en tussen de workshops is er tijd om elkaar te leren kennen. Zo heb jij al een studenten-netwerk nog voor het jaar begonnen is. Plezant en handig.

Laat dus je inschrijvingsgeld niet verloren gaan en krik tegelijk je zelfvertrouwen op!

Toen Nadia en Ilyas zich vorig jaar inschreven aan KdG waren zij onzeker over de uitkomst. Daarom volgden ze in september 2016 de Zomerschool. In hun examens voor de eerste en tweede periode scoorden ze op alle vakken beter dan ze hadden verwacht. Zij gaan hun toekomst vlot tegemoet.

Wanneer?

6, 7 en 8 september 2017, van 10 tot 17 uur.

Wij voorzien koffie, thee en water. De vegetarische lunch is ook gratis (net als de rest van de Zomerschool, met dank aan KdG, SD-Worx en BASF).

Vragen?

Mailen kan naar zomerschool@kdg.be