Zomerschool: So You Think You Can Study

In september begin jij te studeren aan Karel de Grote Hogeschool. Dat is al een slimme keuze, want KdG wil het samen met jou ver schoppen. Naast ambitie vinden we ook ondersteuning heel belangrijk. Op de Zomerschool 2016 kan je jezelf optimaal voorbereiden op je eerste jaar.

De Zomerschool is gratis, maar niet vrijblijvend:

  • Inschrijven kan enkel voor de hele periode (3 dagen)
  • Om te kunnen deelnemen moet je ons 3 redenen geven waarom jij een plaats verdient op de Zomerschool. Uit alle inschrijvingen mogen de 60 studenten deelnemen die de beste redenen opgaven (de belangrijkste, mooiste, origineelste, creatiefste, grappigste …)
  • De Zomerschool is er exclusief voor nieuwe eerstejaars-pioniersstudenten (= je beide ouders hebben niet verder kunnen studeren)

Zomerschool: So You Think You Can Study

Zomerschool volzet

De inschrijvingen voor de Zomerschool 2016 zijn afgesloten.

Lees meer over onze andere ondersteuningsinitiatieven.

Wat?

Opgelet: deze kennis helpt je om de beproevingen van de hogeschool te overwinnen.

Je volgt er workshops voor extra breintraining

Intelligentie is als een spier, hoe meer je ze traint, hoe slimmer je wordt. Zeker als je dat doet met de juiste technieken!

In de workshops gaat het niet om specifieke vakinhoud (wiskunde of Frans bijvoorbeeld, daar bestaat andere ondersteuning voor)

Wat dan wel?

Actieve sessies met lessen voor het leven:

  • Essentiële studievaardigheden: analytisch lezen en schrijven + kritisch denken.
  • Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, sociaal netwerk en zelfvertrouwen.

Je krijgt slimme leertips van hogerejaars

Hogerejaars zijn de hele tijd aanwezig, geven ook een aantal workshops én coachen de deelnemers gedurende de drie dagen. Zij geven inside info over je opleiding.

Je ontdekt de verwachtingen van je opleiding

We organiseren een exclusieve meet the teacher en een meet the alumni.
Wat verwacht jij van KdG? Wat verwacht KdG van jou?

Je maakt een netwerk van nieuwe vrienden en vriendinnen

Er is slechts plaats voor 2 groepen van 30 deelnemers, allemaal nieuwe pioniersstudenten op KdG. Tijdens en tussen de workshops is er ook tijd om elkaar te leren kennen. Zo heb jij al een studenten-netwerk nog voor het jaar begonnen is. Plezant en handig.

Laat dus je inschrijvingsgeld niet verloren gaan en krik tegelijk je zelfvertrouwen op!

Toen Nadia en Ilyas zich vorig jaar inschreven aan KdG waren zij onzeker over de uitkomst. Daarom volgden ze in september 2015 de Zomerschool. In hun examens voor de eerste en tweede periode scoorden ze op alle vakken meer dan het gemiddelde van hun klas. Zij gaan hun toekomst vlot tegemoet.

Wanneer?

Van 7 tot 9 september, van 9 tot 17 uur.

Wij voorzien koffie, thee en water. De vegetarische lunch is ook gratis (net als de rest van de Zomerschool, met dank aan SD Worx, BASF en Stad Antwerpen).

Vragen?

Mailen kan naar zomerschool@kdg.be