Organisatie en Management: HR for Business

HR for Business is een traject van de professionele bachelor Organisatie en Management

 • Gelukkig in je job? Doe mensen én bedrijven groeien!
 • Word HR-expert en zet in op een goed personeelsbeleid: talentonwikkeling, verbindende communicatie, vlotte administratie, resultaatgerichte samenwerking …
 • Je leert door te doen: projectwerk, workshops, bedrijfsbezoeken, stages …
 • Veel ruimte voor zelfontplooiing: kies expert classes volgens jouw interesses.
 • Onze oud-studenten vind je op de HR-afdeling van kleine en grote bedrijven, in uitzendkantoren zoals Ritmo Interim of bij een sociaal secretariaat zoals SD Workx.
 • Verder studeren? Behaal een extra bachelor/afstudeerrichting of schakel naar een master in Communicatiewetenschappen, Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Human Resources Management …

Hoe ziet de opleiding eruit?

HR for Business is een traject van de professionele bachelor Organisatie en Management. Er is geen gemeenschappelijk jaar. Je kiest dus meteen je specialisatie.

Alles wat je leert, staat in het teken van HR en management. Geen aparte vakken taal of ICT bijvoorbeeld maar wel ‘Patroondoorbrekend denken’ en français of ‘Teamwork’ in English.

Je opleiding telt 180 studiepunten, verdeeld over drie jaar, met veel ruimte voor talentontwikkeling:

 • Kies expert & experience classes volgens jouw interesses en nieuwsgierigheid.
 • Ervaar de kracht van individuele coaching, peer coaching en team coaching.
 • Groei als HR-expert én als individu.

Eerste jaar (60 studiepunten)

 • Je smijt je meteen in onze careerkickstarter-week: aan de slag met talent! Samen met je medestudenten, docenten en andere HR-experts proef je van werkgeluk.
 • Talent & Development, Wellbeing, Effectieve communicatie …: in een mix van vakken krijg je de essentials van HR én management onder de knie.
 • Je werkt aan een project rond talent en gaat op bedrijfsbezoek: zo leer je jezelf en de sector beter kennen.

Tweede jaar (60 studiepunten)

 • In Team Up leer je elkaar en je opleiding nog beter kennen.
 • Je verfijnt je kennis en vaardigheden in zowel HR als management: strategische HR-planning, employer branding, arbeids- en organisatiepsychologie …
 • Wat je leert, pas je toe in onze HR Team challenges: je werkt aan een case voor een bedrijf, samen met je medestudenten en gecoacht door je docenten.
 • Je kiest zelf welke expert & experience classes je volgt: verbreed je talent.

Derde jaar (60 studiepunten)

 • In Team Up begin je samen aan je laatste jaar: groepsdynamiek en de vibes van de HR-sector!
 • Je gaat twee keer op stage: zo kom je te weten welke job je graag doet.
 • Je helpt bedrijven bij de optimalisatie van HR-processen en bij hun HR- en welzijnsbeleid.
 • Je kiest zelf welke expert & experience classes je volgt: verdiep je talent.
 • Je studeert af als een veelzijdig HR-expert en neemt de rol op die het best bij je past: zet je in op talentontwikkeling? Werk je aan een beleid rond de balans werk & privé? Help je medewerkers bij praktische vragen over hun contract? Regel je een vlotte uitbetaling van de lonen? Of verdiep je je in teambuilding en resultaatgerichte samenwerking? Wat je ook doet, je helpt mensen én bedrijven vooruit.
Remote video URL

Inhoud en studiepunten

Eerste jaar

Organisation essentials 1
5 studiepunten
Organisatie & Organisatiecultuur
(
2 studiepunten
)

Wat bij de ene organisatie werkt, leidt in de andere organisatie tot spraakverwarring en soms zelfs tot minder productiviteit.

Wil je toekomstgericht werken met oog voor zowel mens als onderneming, dan is het belangrijk de cultuur en structuur van je organisatie goed te begrijpen en er gericht aan te werken. We bekijken de waarden van een organisatie: ze sturen ons denken en handelen en liggen zo aan de basis voor motivatie. Hoe maken we ze zicht- en voelbaar in een organisatie? Dat leer je hier!

Finance essentials for HR
(
3 studiepunten
)

Je weg vinden in kosten, opbrengsten, bezittingen en schulden. Kunnen meepraten over de balans, de resultatenrekening en de sociale balans.

Als HR-professional is het belangrijk dat je de impact van personeelskosten voor een bedrijf kan terugvinden in een jaarrekening en kan analyseren.

HR Fundamentals 1
5 studiepunten
Introductie in HR
(
3 studiepunten
)

Het aantrekken, evalueren, ontwikkelen en belonen van medewerkers: in deze module krijg je vat op de fundamenten en actuele ontwikkelingen van HR.

HR strategy
(
2 studiepunten
)

Waar wil je organisatie naartoe? Wat is de visie en de missie? Wat zijn de dromen? Welke impact wil een organisatie hebben?

Een HR-strategie geef je handvaten om dit alles te communiceren én duurzaam te realiseren.

Economic essentials for HR
3 studiepunten
Micro 1
(
1 studiepunt
)

Wat is de impact van de economische situatie op jou, je omgeving, de HR-afdeling van een bedrijf? Stap in de actualiteit: Economic essentials for HR helpt je te beseffen, begrijpen, beslissen. Je plaatst begrippen in de juiste context, je interpreteert acties van bedrijven en overheden en je komt tot een gefundeerde mening over de wereld waarin je leeft, werkt en woont.

Macro 2
(
2 studiepunten
)

Wat is de impact van de economische situatie op jou, je omgeving, de HR-afdeling van een bedrijf? Stap in de actualiteit: Economic essentials for HR helpt je te beseffen, begrijpen, beslissen. Je plaatst begrippen in de juiste context, je interpreteert acties van bedrijven en overheden en je komt tot een gefundeerde mening over de wereld waarin je leeft, werkt en woont.

Legal & Reward 1
6 studiepunten
Arbeidsrecht & payroll
(
6 studiepunten
)

Het beheren van de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers vindt plaats binnen een juridisch kader.

Hoe ziet een arbeidsovereenkomst eruit? Je begrijpt wat je ondertekent. Je gaat aan de slag met actuele thema’s: wie A(rbeider) zegt, zegt B(ediende), of toch niet? Deze unieke combinatie tussen de loonverwerking en het arbeidsrecht gidst je naar het juiste antwoord.

Talent & Development HRB1
4 studiepunten
Talent- en competentiemanagement
(
2 studiepunten
)

Hoe vind je een job die bij je past? Of hoe bereid je je voor op een functie die misschien nog niet eens bestaat? Ga op zoek naar jouw talenten en passies door erover in gesprek te gaan. Experten vertellen hier uitgebreid over hoe hun bedrijf aan talentmanagement doet en zijn werknemers laat groeien.

Business-impact
(
2 studiepunten
)

Hoe vergroot je je impact op de business? Door omzet te genereren. Dat betekent: nieuwe klanten binnenhalen en bestaande klanten activeren. Door de behoefte van je klant correct te analyseren, sterke verkoopargumenten te formuleren en weerstanden te overwinnen.

HR Analytics & Technology 1
5 studiepunten
Digitaal visualiseren
(
1 studiepunt
)

Onderbouw je speech/pitch met een professioneel inspirerende ‘good looking’ presentatie. ‘One picture equals 1000 words’.

HR analytics
(
3 studiepunten
)

Hoe waarde creëren met datagedreven HR-beleid? Je leert denken in data, ratio’s begrijpen en berekenen en dit alles weergeven in krachtige en inspirerende visualisaties. Without data you're just a person with an opinion!

Word
(
1 studiepunt
)

Word ‘Word’-fan! Leer rapporten, verslagen en andere documenten professioneel vormgeven.

HR team challenge
3 studiepunten
HR team challenge
(
3 studiepunten
)

Smijt je in de eerste HR Team Challenge! Je ontdekt en ontwikkelt je talenten in een echte HR-case waar je als team ‘the extra mile’ gaat voor een opdrachtgever uit het werkveld.

Oriëntatie op het werkveld
3 studiepunten
Oriëntatie op het werkveld
(
3 studiepunten
)

Weet je al helemaal wat deze studierichting inhoudt? En kan je al perfect zeggen wat je later met je diploma wil gaan doen? Wij helpen je bij je zoektocht. Je interviewt 3 personen uit je vakgebied en observeert iemand tijdens zijn werkdag.

Communicatie & Softskills
23 studiepunten
Professionele communicatie
(
3 studiepunten
)

Correct schrijven
Schrijf professioneel en helder. Schenk daarbij aandacht aan een correcte spelling en vlotte zinnen.

Schrijfacademie

Wat is het geheim van succesvolle HR-communicatie? Met schrijf- en stijltips ga je aan de slag om doeltreffende e-mails en professionele teksten te schrijven.

Onderzoeksvaardigheden
(
3 studiepunten
)

Inventariseer, analyseer en synthetiseer de infolawine die elke dag op ons afkomt. Leer hoe je op een professionele manier online en offline informatie vindt en verwerkt.

Tendances RH
(
3 studiepunten
)

Klinkt als een professional in het Frans! Laat je stem horen als je vergadert over actuele HR-topics, wanneer je solliciteert, presenteert en argumenteert: ‘Si tu veux, tu peux!’

La pensée créative
(
3 studiepunten
)

Soyons créatifs! Hoe krijg je Frans écht onder de knie? On le trouvera! Waar vind je Franstalige professionals om te interviewen? On verra. Telefoneren in het Frans? Pourquoi pas!

Time management
(
3 studiepunten
)

Breng orde in je planning en organisatie terwijl je je Engelse taalbeheersing verbetert.

Teamwork
(
3 studiepunten
)

Neem deel aan de interactieve workshops om jezelf als team player te leren kennen en om je Engelse spreekdurf verder te ontwikkelen.

Wellbeing
(
5 studiepunten
)

Effectieve communicatie

Hoe voer je professionele telefoongesprekken en impactvolle feedbackgesprekken? Heb je ooit al een arbeidsconflict geanalyseerd? Je gaat op zoek naar je persoonlijke stijl. 

Zelfmanagement 1
Wil jij een zelfmanager worden? Dat kan! Je sleutelt aan jezelf tot je positief communiceert, een gezonde portie zelfreflectie aankan, met plezier uit je comfortzone komt en toch mooi in balans en gefocust blijft. Met vallen en opstaan natuurlijk. Dat hoort erbij. 

Career kickstart
3 studiepunten
Career kickstart
(
3 studiepunten
)

Met onze Career kickstart geef je je toekomst als HR-professional een vliegende start. Nog voor je plaats hebt genomen in onze aula’s ontmoet je docenten, coaches, medestudenten maar ook inspirerende rolmodellen uit de HR-wereld. Je trekt erop uit en komt veel te weten over wat HR nu precies inhoudt.

Tweede jaar

Organisation & Change 2
9 studiepunten
HR sales & marketing
(
6 studiepunten
)

Je leert over de bedrijfscultuur en welke rol die speelt.  We bekijken heel wat concrete voorbeelden en aspecten zodat jij kan ontdekken hoe jij als HR-professional deze branding kan uitdragen bij sollicitanten én medewerkers.
Diversiteit en inclusie zitten nauw verweven in dit vak. We nemen een kijkje achter de schermen van verschillende ondernemingen die op de arbeidsmarkt diensten verlenen: hoe komt een selectiekantoor, opleidingscentrum of outplacementkantoor aan klanten?

Commercieel denken en HR gaan altijd hand in hand.
 

HR reports
(
3 studiepunten
)

Je verzamelt data over HR-activiteiten, maakt er een analyse van en je komt tot inzichten en conclusies.

Legal & Reward 2
6 studiepunten
Sociale zekerheid en Payroll 2
(
6 studiepunten
)

Een saaie materie, het sociaal zekerheidsrecht en payroll? Neen hoor! Je komt alles te weten over optimale verloningstechnieken. Wie wil nu niet het liefst een hoog nettoloon? Wanneer heb je recht op een werkloosheidsuitkering? Wie betaalt het jaarlijkse vakantiegeld? Allemaal vragen waar je een antwoord op krijgt.

Talent & Development 2
13 studiepunten
Selectie en behoud van talent
(
3 studiepunten
)

Wat zijn de selectiecriteria voor toekomstbestendig talent? Hoe kan je weten of dit ‘agile’ talent past binnen de context van je bedrijf? Zijn er hulpmiddelen die de selectie kunnen objectiveren?

Recrutement en ligne
(
3 studiepunten
)

Rekruteren en solliciteren: niet alleen in een digitaal jasje maar ook in het Frans. Professioneel communiceren, ça s’apprend!

Communicating effectively
(
2 studiepunten
)

Vlotte mondelinge en schriftelijke skills zijn essentieel als HR professional. In dit vak schrijf je een HR-gerelateerd onderzoek uit en licht je je ervaringen nadien mondeling toe.

Arbeids- en organisatiepsychologie
(
3 studiepunten
)

De positieve psychologie van arbeid en organisatie helpt mensen, teams en organisaties om zich te ontwikkelen en te verbeteren. In dit vak krijg je inzicht in het gedrag van medewerkers in organisaties. Je leert hoe je deze psychologische kennis kan toepassen om uitdagingen in bedrijven aan te pakken. Je werkt mee aan een project waarin je het gedrag van andere studenten analyseert en hen motiveert om het beste van zichzelf te geven.

Coaching en ontwikkeling
(
2 studiepunten
)

Wil jij het beste in anderen naar boven halen? Wil je als teamleider, manager, HR-adviseur of HR-professional een coachende gespreksstijl aanleren en anderen begeleiden in ontwikkelingsprocessen? Duik mee in de wereld van Learning & development en leer coachen.

HR Analytics & Technology 2
6 studiepunten
HR data-interpretatie en rapportering
(
3 studiepunten
)

Datagestuurd werken zorgt ervoor dat de HR-afdeling goed begrijpt waarom medewerkers doen wat ze doen, wie er goed presteert en wie niet, hoe de diversiteit in het personeelsbestand is verdeeld over de organisatie. Maar bovenal laat het zien wat er gedaan moet worden om de prestaties van de organisatie te verbeteren. Zo krijg je als HR professional niet alleen een helder overzicht maar ook het materiaal en daarmee de positie om een betekenisvolle rol te spelen in de besluitvorming.

Strategische personeelsplanning & HR tools
(
3 studiepunten
)

Om de ambities van de organisatie te realiseren is het van belang dat je op het juiste moment de juiste mensen in huis hebt om de juiste dingen te doen. Hoeveel mensen heeft een organisatie nodig? Hoe ziet het personeelsbestand er over een aantal jaren uit wanneer je niets doet?

Tijdens deze cursus werken we samen aan het menselijk kapitaal voor de toekomst.

HR Teamchallenge 2
5 studiepunten
One day conference
(
1 studiepunt
)

Een dag vol keynotes door gastsprekers: laat je inspireren en leg je eerste contacten met stagebedrijven.

Consultancy opdracht
(
2 studiepunten
)

Je voert in team een onderzoeksopdracht uit in een bedrijf en formuleert verbetervoorstellen.

Consultancy vaardigheden
(
2 studiepunten
)

Waar houdt een HR-consultant zich mee bezig en welke vaardigheden zijn daarvoor nodig? Je leert het al doende.

Expert & experience
6 studiepunten
Expert & experience classes
(
6 studiepunten
)

Kies 2 verbredende en 2 verdiepende HR-thema’s die aansluiten bij wat jij interessant vindt en waar jij meer over wil weten! Check het overzicht met alle expert & experience classes.

Communicatie & Softskills
15 studiepunten
Le networking
(
3 studiepunten
)

Netwerken en sociaal-kapitaal-management zijn van groot belang in HR. Het zijn krachtige vaardigheden om doelen te bereiken. Zet deze softskills en je Frans op scherp.

Zelfmanagement 2
(
3 studiepunten
)

Wil jij een zelfmanager worden én blijven? Dat kan. Je sleutelt aan jezelf en stuurt jezelf bij. Je soft skills blijvend bijspijkeren wordt het nieuwe normaal, zowel tijdens je studies als later op de werkvloer. 

Interculturele communicatie
(
3 studiepunten
)

Je ontdekt de basisprincipes van krachtige communicatie in een cultureel diverse context. We starten heel concreet: welke woorden kies je, welke gebaren maak je, wanneer luister je best alleen maar? Daarna verdiepen we: hoe ga je om met cultuurverschillen in tijdsmanagement, ruimtegebruik, omgang met conflicten? Wat te doen bij cultuurshock? Je leert erover reflecteren en maakt het zelf mee.

Business ethcis
(
3 studiepunten
)

Reflectie en discussie over ethische vraagstukken, aan de hand van actuele cases.

Marketingcommunicatie
(
3 studiepunten
)

Verzin een innovatief product of verrassende dienst. Zorg voor een optimale positionering op de markt via de juiste schrijfstrategieën, zowel online als op papier.

Team up
Team up 1

Tijdens dit terugkommoment bij het begin van het jaar zetten we in op verbondenheid tussen studenten. Tegelijk verbreed je je HR-horizon.

Derde jaar

Organisation & Change 3
5 studiepunten
Lean for HR
(
2 studiepunten
)

Organisaties moeten zich constant aanpassen aan een snel veranderende omgeving om winstgevend te blijven. HR speelt daarin een cruciale rol. We bekijken hoe de lean-filosofie bedrijven kan helpen bij het doorvoeren van verandering. Lean is een mindset waarbij organisaties met minder kosten en moeite een beter resultaat bereiken. Je ontdekt de principes, tips & tricks om sneller, eenvoudiger en beter te werken: goedkoper én aangenamer voor zowel medewerkers als klanten.

Organisation design & change management
(
3 studiepunten
)

Vakbeschrijving nog niet beschikbaar

Legal & Reward 3
6 studiepunten
Les indications syndicales et patronales
(
3 studiepunten
)

Loononderhandelingen, sociale verkiezingen, nieuwe arbeidsvoorwaarden, betere werkomstandigheden of CAO’s: stuk voor stuk topics die aan bod zullen komen wanneer je binnenkort aan de slag gaat als HR-medewerker.

Duik mee in authentieke cases, treed in contact met het werkveld en leer onderhandelen als een professional met vakbonden en werkgeversorganisaties… parce que l’art de négocier, ça s’apprend! 

Payroll 3
(
3 studiepunten
)

Je ziet het niet zitten om je leven lang bij één werkgever te blijven? Dan ga je ooit je ontslag moeten geven. Hoe lang duurt je opzeggingstermijn? Op welke ontslagvergoeding heb je recht? Dat zie je hier!

Talent & Development 3
6 studiepunten
Veerkrachtig HR-beleid
(
2 studiepunten
)

Ziektecijfers bij werknemers in België swingen de pan uit. Corona heeft daar geen goed aan gedaan, integendeel. Bij een groot deel van de populatie blijken psychische problemen de oorzaak te zijn. We focussen op het welzijn van medewerkers, preventie en de veerkracht van organisaties. Bovendien versterk je ook je eigen veerkracht.

Conflictmanagement
(
2 studiepunten
)

Je krijgt een introductie tot de theorie van conflictmanagement. Daarna ga je aan de slag met oefeningen.

Leadership
(
2 studiepunten
)

Leadership is een skill, een levensfilosofie én een aanpak om duurzame en waardevolle impact te hebben in je omgeving. Iedereen is een ‘leader’. In dit vak geven we je een kader en leggen we je uit wat de impact is van leadership binnen een organisatie. Je leert er welke impact jij kan hebben op vlak van leadership, niet alleen op professioneel, maar ook op privé-vlak.

HR Analytics & Technology 3
3 studiepunten
HR dashboard
(
3 studiepunten
)

‘Meten is weten’ en ‘data zijn het nieuwe goud’: gekende stellingen maar wat betekent dit voor HR? Wat zijn HR-informatiesystemen? Welke data zijn er? Wat doe je ermee? Hoe meet je ze?  Hoe gebeurt besluitvorming? Wat zijn dashboards en key performance indicators? Hoe verbeter je processen? Hoe creëer je binnen HR waarde voor de organisatie?

HR team challenge
4 studiepunten
HR teamchallenge 3
(
4 studiepunten
)

Smijt je in de laatste HR Team Challenge. Je ontdekt en ontwikkelt je talenten in een echte HR-case waar je als team ‘the extra mile’ gaat voor een opdrachtgever uit het werkveld.

Expert & experience classes
6 studiepunten
2 Expert & experience classes
(
6 studiepunten
)

Kies 2 verbredende en 2 verdiepende HR-thema’s die aansluiten bij wat jij interessant vindt en waar jij meer over wil weten! Check het overzicht met alle expert & experience classes.

Stages & afstudeerproject
30 studiepunten
Stage 1
(
13 studiepunten
)

Alles wat je leerde, breng je in de praktijk tijdens een full time stage van 8 à 9 weken.

Stage 2
(
13 studiepunten
)

Alles wat je leerde, breng je in de praktijk tijdens een tweede full time stage van 8 à 9 weken.

Individueel afstudeerproject
(
4 studiepunten
)

Je werkt individueel aan een HR-project waar je tijdens je stages onderzoek naar deed en formuleert oplossingen.

Team up
Team up 2

Tijdens dit terugkommoment bij het begin van het jaar zetten we in op verbondenheid tussen studenten. Tegelijk verbreed je je HR-horizon.

Remote video URL

Wanneer heb je les?

 • De eerste lesweek start op 19 september 2022. Later inspringen kan tot februari.

 • Per week volg je gemiddeld 22 uur les.  Je bent aanwezig voor inspiring lectures,  persoonlijke coaching, peer coaching, team coaching, feedback …
 • Je hebt weinig springuren.

Bekijk een voorbeeldlessenrooster.
Bekijk de jaarindeling.

Zin in ondernemen?

Een eigen zaak? Wij helpen je om al tijdens je opleiding te starten:

Periodesysteem: 1 academiejaar = 4 periodes

 • 1 periode is 6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 tot 3 weken examens.
 • Je krijgt regelmatig feedback over je resultaten, vorderingen en werkpunten.
 • Voordeel: je spreidt je studielast over een heel jaar en je leert plannen.

Bovendien kan je rekenen op heel wat coaching.

Careerkickstarter: vanaf dag één aan de slag met talent

Proef van je toekomstige job en leer meteen je medestudenten én docenten kennen.

Aan de slag met talent, bij het begin van je opleiding.

Remote video URL

Go international!

Verruim je blik op de wereld! Grijp je kans en loop stage of volg les in het buitenland.

 • Als laatstejaarsstudent volg je via Erasmus les aan een Europese hogeschool of universiteit: ga 3 maanden naar Madrid, Belfast, Örebro, Amsterdam …
 • Echt heel avontuurlijk aangelegd ? Kies dan voor een uitwisseling met één van onze niet-Europese partners en trek naar Canada, Chili, Taiwan …

"Een buitenlandse studie in Taiwan geeft je de kans om een stukje van die andere kant van de wereld te ontdekken."

"Een weekend is niet om uit te rusten, maar om de omgeving te ontdekken!"

"Je hebt vrienden over de hele wereld!"

Voorbeelden van cursussen, lessen, projecten ...

Voorbeeldcursussen

Voorbeeldlessen

Remote video URL

Expert Class 'Alternatief presenteren en visualiseren'

Studentenprojecten

Remote video URL

Wat is 'Agile'?

Remote video URL
Remote video URL

Wat heb je nodig?

Laptop

Je hebt een recente laptop nodig om te noteren, projecten uit te werken, examens af te leggen, te communiceren ...

 • Minimumvereisten:
  • Processor: i5 / Ryzen 5
  • RAM: 8GB 
  • Opslagcapaciteit: 256GB
  • Wifi: toestel met 'A'-vermelding (bv. Wifi A, Wireless A, Wifi AC, Wireless AC)
  • Webcam
 • Mac?
  • Je kan je Mac gebruiken, maar soms zal je een kleine omweg moeten nemen om hetzelfde resultaat als je medestudenten te behalen.
 • Chromebook of Linux?
  • Je kan geen Chromebook of Linux gebruiken (ondersteunt MS Office niet meer).

Software

Je hoeft zelf geen software aan te schaffen. Alles wat je tijdens je opleiding nodig hebt, krijg je gratis van ons (Word ,Excel …).

Voor wie?

Je profiel

 • Je wil dat mensen zich goed voelen.

  Je denkt creatief en oplossingsgericht.

  Je kan organiseren en enthousiasmeren.

Voorwaarden

 • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
 • Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)
Remote video URL

Waar heb je les?

Campus Groenplaats

Campus Groenplaats is je hoofdcampus, al kan het zijn dat je af en toe ook les hebt op campus Stadswaag of campus Pothoek.

 • Centrale ligging in hartje Antwerpen
 • Vlot bereikbaar met trein, tram, bus, fiets, step ...
 • Winkels, terrasjes, koffiebars ... naast de deur
 • Studieruimte met zicht op de kathedraal

Locatie
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.mit@kdg.be

Meer info

Na je studie

Aan het werk

 • Je helpt bedrijven bij het vinden en ontwikkelen van talent, je motiveert medewerkers om het beste uit zichzelf te halen of je zorgt voor een vlotte personeelsadministratie: kies de rol die je het meeste ligt.
 • Je kan aan de slag als recruiter, HR business partner, learning and development coordinator, payroll consultant, HR data analist, HR manager, account manager …
 • Onze oud-studenten vind je bij HR-bedrijven zoals SD Worx, in uitzendkantoren zoals Ritmo Interim of op de HR-afdeling van bedrijven zoals Diarough, VF Europe, Total Raffinaderij antwerpen, Esas …

Verder studeren

 • Via een schakelprogramma kan je doorstromen naar een master Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Communicatiewetenschappen, Human Resources Management en Meertalige Professionele Communicatie. Via onze expert classes kan je zelfs tijdens je bachelor al starten met de schakel!
 • Of je kan voor een tweede bachelor/afstudeerrichting gaan.

Meer weten?

Kom naar een infodag

 • Krijg een rondleiding op de campus
 • Ontdek de KdG-opleidingen
 • Spreek met studenten en docenten
 • Startuur infosessie: 17u en 18u30

 

Download of bestel een brochure

Dan kan je alle details nog eens rustig doornemen wanneer jij dat wil: download of bestel een brochure.

 

Chat met een student

Vraag je het liever aan een medestudent?
Chat met Victorine, studente HR for Business

 

Contacteer de opleiding

Vraag het aan opleidingshoofd Anne-Marie Van Oost via annemarie.vanoost@kdg.be of +32 3 613 16 66

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair of een student die voor jou een consultancy opdracht kan uitvoeren? Neem een kijkje op het KdG Career Center.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.

Een ander voorstel om samen te werken? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be.

Waarom KdG?

 • Coaching
  We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken.

 • Real life
  We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job.

 • Stevig diploma
  Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers

 • Grensverleggende innovatie en experiment
  We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken.

 • Open huis
  Iedereen is welkom

Meer redenen om voor KdG te kiezen

Kwaliteitsvol onderwijs

 • KdG streeft topkwaliteit na.
 • We gaan voor duurzame ontwikkeling: van studenten, medewerkers en samenleving. Om telkens weer het beste uit iedereen te halen en die samenleving vorm te geven en te dragen.
 • Kwaliteitszorg is het geheel van middelen en systemen dat we inzetten om dat doel te bereiken.

Lees meer over Kwaliteitsvol onderwijs op KdG
Bekijk de beknopte rapporten 'opleidingskwaliteit' per opleiding

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair of een student die voor jou een consultancy opdracht kan uitvoeren? Neem een kijkje op het KdG Career Center.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.

Een ander voorstel om samen te werken? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be.