Hoe ziet het studentenleven er in september uit?

Een nieuwe studie starten is al spannend, laat staan op dit moment. Les volgen op de campus? Nieuwe klasgenoten leren kennen? Dit zijn de meest gestelde vragen over starten met studeren in coronatijden.

Mag ik in september naar de campus komen voor mijn nieuwe studie?

We staan te popelen om je te leren kennen. Maar we willen natuurlijk dat iedereen gezond blijft, en dus volgen we de richtlijnen van de overheid.

  • Je zal meerdere dagen per week op de campus zijn. Het leven zoals het is dus ;-).
  • Wees gerust, we zetten alles op alles om jou in het nieuwe academiejaar een 360° beeld van KdG te geven: ontmoetingen en lessen op de campus (aula, leslokaal, KdG-koffiebar …), daarbuiten (verkenning van je toekomstige job) én online (want voor sommige leerstof is dat gewoon ideaal).
  • Van zodra je ingeschreven bent, krijg je regelmatig info over onze corona-aanpak.

Welke lessen vinden op de campus plaats?

  • Praktijklessen werken het best offline, dus die volg je op de campus.
  • Daarnaast zal er ruimte zijn voor groepswerk en om (samen) te studeren.
  • Tijdens al die on-campus-momenten leer je natuurlijk ook je medestudenten beter kennen.
  • Je mag erop rekenen dat je meerdere dagen per week op je campus zal zijn.
  • Je zal dus niet het hele academiejaar achter je laptop zitten ;-)

Mag ik naar de campus komen om te sporten, eten en af te spreken met studiegenoten?

Gezelligheid en elkaar leren kennen, horen er ook bij. Je kan op elke campus een hapje eten met je nieuwe vrienden. Je kan sporten. En als je er nood aan hebt, is er 1-op-1-begeleiding door de studentondersteunende diensten.

Zijn er welkomstmomenten?

Uiteraard zorgen we voor een warm welkom. Onze inleefdagen, onthaalmomenten, welcoming days en de zomerschool organiseren we in aangepaste vorm.

Worden er online lessen gegeven?

Als een les perfect online gegeven kan worden, dan doen we dat. Online zit in ons nieuw normaal. We blijven daarop inzetten, net zoals we belang blijven hechten aan offline momenten: van het studentenleven proeven, nieuwe vrienden maken, Antwerpen ontdekken, campusleven …

Verloopt het inschrijven volledig online?

Je kunt zelf je inschrijving en betaling volledig online doen. Mocht je hulp nodig hebben tijdens je online inschrijving, dan kan je onze helpdesk contacteren.

Sowieso, waar we ons ook bevinden in het coronaverhaal, je hoort nog van ons. En je krijgt ons ook te zien. Of beter, we gaan mekaar ontmoeten. En niet alleen via video call ;). Hoe, daarover informeren we je stap per stap, na je inschrijving.