Duurzaam organiseren van evenementen

Eventprofessionals staan steeds meer open om ecologisch duurzamere evenementen te organiseren. Ook de wetgeving wordt strenger en dwingt de sector om duurzamere keuzes te maken. Bovendien toont onderzoek van het onderzoekscentrum Publieke Impact (2019) aan dat ook bezoekers van evenementen een ecologisch duurzame aanpak willen.

De vraag naar een tool die alle componenten van de ecologische duurzaamheid van een evenement in kaart kan brengen is groot. Specifiek voor de evenementensector bestaat zo’n alomvattende tool nog niet.

Dit onderzoek wil de evenementensector in staat stellen om de ecologische duurzaamheid van een evenement in kaart te brengen en te verbeteren. Dit moet leiden tot meer ecologisch georganiseerde evenementen.

Via een participatieve aanpak betrekken we verschillende relevante stakeholders bij het onderzoek, waaronder duurzaamheidsexperten, kennisinstellingen, beleidsmakers en de evenementensector. Samen zoeken we naar de beste manier om de ecologische duurzaamheid van evenementen in kaart te brengen en te verbeteren.

We ontwikkelen een online platform met een scan die inschat hoe ecologisch duurzaam een evenement is per parameter. Naast een scan bevat het platform heel wat tips, checklists, inspiratievideo’s en cases die de event professional zal inspireren, adviseren en informeren. 

Contact

joris.verhulst@kdg.be
www.publiekeimpact.be

Onderzoekscentrum: Publieke Impact

Duur onderzoek: 01/09/2021 tot 31/08/2023

Financiering: PWO

Meer weten, samenwerken of een persvraag?

Je kan bij het onderzoekscentrum Publieke Impact bijvoorbeeld ook terecht voor:

  • Onderzoeksdata en expertise over de brede evenementensector.
  • Tools en richtlijnen om jouw evenementen impactvoller te maken.
  • Navormingen en een netwerk van experten.
  • Onderzoek, advies en begeleiding op maat.

Contacteer ons vrijblijvend