LinkedCar

Het doel van dit project LinkedCar is de Proof-of-Concept van het Connected Mobility Ecosysteem (CME), dat data van personenwagens via een BlackBox device oplaadt naar de cloud, ontcijfert en ter beschikking stelt aan bestuurders (mobile app) en B2B-klanten (dashboard).

LinkedCar wil een onafhankelijk dataplatform ontwikkelen zodat realtime data van een individueel voertuig verzameld, gestockeerd (in een big database in de cloud), ontcijferd, geanalyseerd (op basis van algoritmes) en gebruikt kan worden door de bestuurder en door andere B2B-actoren. Dit platform zal de link leggen tussen de bestuurder en de verschillende spelers in het automotive ecosysteem, zoals bijvoorbeeld de leasemaatschappij, de autodealer, aanbieders van pechbijstand, de fleet managers van grote organisaties, aanbieders van tankkaarten (fuel card companies), verzekeraars, makelaars en autoverhuurbedrijven. De bestuurder zal via een mobile app verbonden worden met het ecosysteem, waarbij dat de bestuurder beslist welke partijen zijn voertuigdata kunnen zien en gebruiken.

Powertrain CAN

LinkedCar wil via een BlackBox device (te installeren in het voertuig) niet enkel OBD-data capteren, maar zal ook via een inductieve gever de data van de powertrain CAN (Controller Area Network) uitlezen. In tegenstelling tot de OBD-data, zijn de powertrain CAN-data ruw en ongefilterd. De voertuigdata zullen via een mobiele dataconnectie (3G/4G) of NarrowBand IoT (NB IoT) verstuurd worden naar een cloud server.

Toegang tot ontcijferde voertuigdata maakt verschillende toepassingen mogelijk zoals:

  • Slijtage van het voertuig
  • Analyse van rijgedrag
  • Preventief onderhoud
  • Lokalisering van het voertuig (GPS)
  • Interventie bij ongeval
  • Gerichte marketing & communicatie naar een subgroep van bestuurders en de uitrol van een loyaliteitsprogramma voor de bestuurders

Lees ook het persbericht over LinkedCar als eerste spin-off van Karel de Grote Hogeschool.

Contact

kris.martens@kdg.be

+32 474 91 79 05

Meer weten of samenwerken?

Je kan bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

  • Het ontwikkelen van alternatieve aandrijfsystemen, brandstofsystemen voor alternatieve brandstoffen en emissiemetingen op verbrandingsmotoren.   

  • Analyses van voertuigdata door simulaties en reverse engineering op CAN-bussystemen.   

Contacteer ons vrijblijvend